Канада виділить на військову допомогу Україні $1,2 мільярда

Канада виділить на військову допомогу Україні $1,2 мільярда

Укрінформ
Канада протягом п’яти років виділить на різноманітну військову летальну й не летальну допомогу Україні 1,6 млрд канадських дол (близько 1,2 млрд дол США).

Як повідомляє кореспондент Укрінформ, про це йдеться у проєкті державного бюджету Канади, внесеному напередодні до парламенту країни.

“Бюджет-2024 пропонує надати міністерству оборони протягом п’яти років, починаючи у 2024-2025 рр, 1,6 млрд дол на забезпечення України летальною та не летальною військовою допомогою”, - стверджується у документі.

Зазначається, що ця “багаторічна обіцянка забезпечить передбачуваність Україні та канадській оборонній промисловості”. “Після початку конфлікту, Канада пообіцяла Україні більше 4 млрд канадських дол (близько 3 млрд дол США - ред.) військової допомоги, які стали частиною 14 млрд канадських дол (більше 10,7 млрд дол США) загальної підтримки України з лютого 2022-го року”, - наголошується у державному кошторисі.

Читайте також: Спікер Джонсон заявив, що не піддаватиметься на погрози ультраправих щодо його відставки

Нагадаємо: раніше стало відомо, що Канада вже влітку розпочне передачу Україні 450 багатоцільових безпілотних літальних апаратів SkyRanger.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-