Журналісти ідентифікували понад 50 тисяч військових РФ, які загинули на війні проти України - BBC

Журналісти ідентифікували понад 50 тисяч військових РФ, які загинули на війні проти України - BBC

Укрінформ
Журналісти ідентифікували понад 50 тисяч російських військовослужбовців, які загинули від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Про це повідомляє ВВС, передає Укрінформ.

Підрахунок проводився російською службою BBC, виданням «Медіазона» та командою волонтерів, які спирались на інформацію з офіційних звітів, газет і соцмереж.

Журналісти виявили, що у другий рік війни, впродовж якого РФ просувала свою стратегію «м’ясорубки», кількість загиблих російських військових була майже на 25% вищою, ніж у перший рік повномасштабного вторгнення.

За даними ВВС, понад 27 300 російських солдатів загинули протягом другого року великої війни.

«Загальна кількість загиблих – понад 50 000 – у вісім разів перевищує єдине офіційне публічне визнання Москвою кількості загиблих у вересні 2022 року. Реальна кількість загиблих, імовірно, набагато вища», – вважають журналісти.

Зазначається, що аналіз не включає загиблих бойовиків на території окупованих Росією Донецької та Луганської областей.

Читайте також: Армія РФ втратила за добу в Україні 920 військових

Журналісти також ідентифікували 9000 російських в’язнів, які загинули в Україні. Встановлено дату початку військового контракту і час загибелі більш ніж 1000 з них.

З інфографіки випливає, що строк "життя" на фронті половини із понад 1000 колишніх в’язнів, які воювали у складі ПВК «Вагнер» за керівництва Євгена Пригожина, становив у середньому три місяці, а такої ж кількості в’язнів, завербованих пізніше Міноборони РФ, - два місяці.

Як повідомлялося, від початку року журналісти проєкту "Крим.Реалії" ідентифікували 160 військових РФ із тимчасово окупованого Криму, які загинули на війні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-