Росіяни втрачають до 70% техніки при спробах штурмувати Часів Яр - комбат

Росіяни втрачають до 70% техніки при спробах штурмувати Часів Яр - комбат

Укрінформ
Російські окупанти при спробах штурмувати місто Часів Яр на Донеччині втрачають 50-70% техніки.

Про це заявив в ефірі Українського радіо командир батальйону ударних безпілотних авіаційних комплексів ЗСУ "Ахіллес" 92 ОШБр імені кошового отамана Сірка Юрій Федоренко, передає Укрінформ.

За його словами, Сили оборони, незважаючи на брак боєприпасів, утримують позиції у районі Часового Яру, за минулу добу противник жодних тактичних успіхів не мав.

Комбат зазначив, що Часів Яр - це панівна висота, і в разі заволодіння нею окупанти зможуть взяти під вогневий контроль Костянтинівку, Дружківку та окремими засобами Краматорськ. Однак це лише плани ворога, бо Сили оборони б’ють російських окупантів ефективно, додав Федоренко.

«Скажу відверто, кількість боєприпасів до вогневих засобів дається взнаки: на один наш постріл противник може зробити 6-7. Але Сили оборони на волі, характері, досвіді застосовують наявні засоби безпілотних систем і б’ють ворога ефективно», - сказав він.

Читайте також: Росіянам навряд чи вдасться захопити Часів Яр до 9 травня - речник 26-ї артбригади

За словами Федоренка, противник зазнає суттєвих втрат як у штурмових групах, так і в броньованій техніці. «Під час масованих штурмів ворога, які він вчиняє під прикриттям артилерії, авіації, безпілотних систем, зазвичай противник втрачає 50-70% техніки, яка бере участь в ударно-штурмових діях», - підкреслив командир батальйону.

Як повідомлялося, 14 квітня головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський поінформував, що російські окупанти зосереджують зусилля для прориву оборони західніше Бахмута, щоб вийти до каналу Сіверський Донець - Донбас і захопити місто Часів Яр. За його даними, російське воєнне керівництво поставило завдання взяти його до 9 травня.

Фото: Ахіллес - батальйон ударних БпАК 92-ї ОШБр ім. кошового отамана Івана Сірка/Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-