Українські військові за добу відбили 73 атаки на п'яти напрямках

Українські військові за добу відбили 73 атаки на п'яти напрямках

Дані Генштабу
Укрінформ
Сили оборони України протягом доби відбили 73 ворожі атаки на п'яти напрямках, більш ніж половину з них – на Бахмутському й Новопавлівському.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 понеділка, 15 квітня. 

Загалом на фронті протягом доби, згідно з даними Генштабу, відбулися 87 бойових зіткнень.

Українська авіація завдала ударів по двох районах зосередження особового складу російської армії та ворожому пункту управління.

Підрозділи ракетних військ ЗСУ зі свого боку уразили вісім об'єктів ворога: артилерійський засіб, три райони зосередження особового складу й чотири пункти управління безпілотниками.

Російські загарбники за добу здійснили по позиціях Сил оборони і населених пунктах України загалом 15 ракетних та 18 авіаційних ударів, а також 29 обстрілів із реактивних систем залпового вогню.

Унаслідок ворожих атак є загиблі й поранені серед цивільного населення, руйнувань і пошкоджень зазнали багатоповерхові та приватні будинки, інші об’єкти інфраструктури.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка суттєво не змінилася. Ознаки формування наступальних угруповань ворога не виявлені.

На Сіверському і Слобожанському напрямках Росія зберігає військову присутність у прикордонних районах, продовжує вести диверсійно-розвідувальну діяльність, обстрілювати зі своєї території населені пункти й нарощувати щільність мінно-вибухових загороджень уздовж державного кордону України.

Із авіації російська армія вдарила по районах Угроїдів та Воздвиженського Сумської області, Лук’янців і Волохівки Харківської області.

Із мінометів й артилерії протягом доби загарбники обстріляли на згаданих двох напрямках понад 15 населених пунктів, серед них – Леонівка, Костобобрів і Янжулівка Чернігівської області, Свеса й Попівка Сумської області, Уди, Козача Лопань і Стрілеча Харківської області.

На Куп’янському напрямку наступальних (штурмових) дій ворог не вів, натомість бив по населених пунктах – близько 20 міст і сіл потрапили під артилерійський і мінометний вогонь. Під обстрілами перебували, зокрема, Синьківка, Петропавлівка, Кислівка та Піщане Харківської області.

На Лиманському напрямку Сили оборони України відбили чотири ворожі атаки в районі Тернів Донецької області. Більш як 10 населених пунктів протягом доби постраждали там від артилерійських і мінометних ударів російської армії, серед них – Макіївка Луганської області, Терни¸ Ямполівка, Торське та Зарічне Донецької області.

На Бахмутському напрямку українські оборонці відбили 27 ворожих атак у районах Білогорівки Луганської області, Верхньокам’янського, Спірного, Нового, Іванівського, Кліщіївки та Андріївки Донецької області. Росіяни намагалися покращити там своє тактичне положення.

Авіаційного удару війська РФ завдали по району Нью-Йорка Донецької області.

Понад 10 населених пунктів на Бахмутському напрямку опинилися під артилерійським і мінометним вогнем загарбників, зокрема Григорівка, Калинівка й Часів Яр Донецької області.

На Авдіївському напрямку Сили оборони України відбили 12 ворожих атак у районах Новобахмутівки, Бердичів, Семенівки, Уманського і Первомайського Донецької області. Російські війська за підтримки авіації намагалися витіснити підрозділи захисників із займаних ними рубежів.

Близько 10 населених пунктів на цьому напрямку протягом доби потерпали від артилерійських і мінометних ударів РФ. Ідеться, зокрема, про Новобахмутівку, Семенівку й Нетайлове Донецької області.

На Новопавлівському напрямку українські захисники продовжують стримувати ворога в районах Красногорівки, Новомихайлівки, Побєди, Водяного й Урожайного Донецької області. Російська армія за підтримки авіації 26 разів намагалася прорвати там оборону.

Більш як 10 населених пунктів на цьому напрямку протягом доби зазнали від росіян артилерійських і мінометних ударів, зокрема Парасковіївка, Костянтинівка і Вугледар Донецької області.

Читайте також: На Оріхівському напрямку Сили оборони відбили дев'ять атак

На Оріхівському напрямку російська армія п'ять разів атакувала позиції захисників України в районі Старомайорського Донецької області, північніше від Приютного й південно-західніше від Білогір’я Запорізької області.

Авіаудару війська РФ завдали по району Роботиного Запорізької області.

Близько 20 населених пунктів на Оріхівському напрямку опинилися під артилерійським і мінометним вогнем загарбників, зокрема Полтавка, Малинівка, Червоне, Білогір’я і Щербаки Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворог не полишає намірів витіснити підрозділи Сил оборони із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Протягом доби росіяни здійснили чотири атаки на позиції українських захисників у районі села Кринки Херсонської області, але всі – безуспішно.

По близько 20 населених пунктах на цьому напрямку війська РФ завдали мінометних й артилерійських ударів, зокрема по Львовому, Тягинці, Іванівці й Новотягинці Херсонської області.

Як повідомляв Укрінформ, 14 квітня в Сумській області прикордонники відбили напад диверсійно-розвідувальної групи, що намагалася зайти з території Росії.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-