ВПС Британії не можуть збивати дрони над Україною через ризик ескалації - Кемерон

ВПС Британії не можуть збивати дрони над Україною через ризик ескалації - Кемерон

Укрінформ
Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон заявив, що британські ВПС не можуть збивати безпілотники над Україною, як це було під час атаки на Ізраїль, оскільки це може становити ризик ескалації та широкомасштабної війни в Європі.

Про це він заявив у ефірі LBC, передає Укрінформ.

"Ми зробили більше, ніж будь-яка інша країна, щоб допомогти українцям. Ми навчили понад 60 000 українських військових, ми були першими, хто надав їм протитанкову зброю, далекобійну артилерію та танки", - сказав британський політик.

Водночас Кемерон наголосив, що використання літаків Королівських ВПС для збиття російських безпілотників над Україною могло би призвести до "небезпечної ескалації" конфлікту.

За його словами, потрібно уникати того, щоб війська країн НАТО вступали у прямі бойові дії з російськими військами, оскільки це загрожувало б ескалацією війни до загальноєвропейського масштабу.

Читайте також: Кулеба про відбиття Ізраїлем атаки Ірану: Україні також потрібна допомога союзників

Як повідомляв Укрінформ, представник Армії оборони Ізраїлю Даніель Хагарі заявив, що Іран у ніч проти 14 квітня запустив понад 300 ракет та безпілотників по Ізраїлю, 99% яких було перехоплено силами ППО.

Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак підтвердив, що винищувачі Королівських ВПСзбили декілька ударних БпЛАпід час масованої ракетної атаки Ірану на Ізраїль.

Фото: Pool

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-