Росія нестиме юридичну відповідальність за захоплені українські кораблі - Плетенчук

Росія нестиме юридичну відповідальність за захоплені українські кораблі - Плетенчук

Укрінформ
Україна відслідковує інформацію щодо захоплених Росією українських кораблів, і Москва нестиме за це юридичну відповідальність.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив речник Військово-морських сил ЗСУ капітан 3 рангу Дмитро Плетенчук, відповідаючи на питання щодо долі захоплених Росією українських кораблів.

«Так, ми відслідковуємо цю ситуацію. Звісно, ми не можемо розкривати всі відомості. Деякі з кораблів, які вони захопили 10 років тому, на жаль, вони використовували як мішені, і, до речі, один із них було уражено ракетним катером «Івановець», який після цього потопили Сили оборони в Чорному морі. Так, перебування цих одиниць в Криму є проблемним. Як ви пам’ятаєте, так само вони вирішили використовувати проти України наш великий десантний корабель «Костянтин Ольшанський». Так само вони, на жаль, є такі факти, захоплюють малі броньовані артилерійські катери в складі свого флоту. Проте ми цю ситуацію моніторимо, і відповідно РФ нестиме юридичну відповідальність за захоплення цих одиниць», - зазначив Плетенчук.

Читайте також: У командуванні ВМС запевнили, що Керченський міст буде зруйнований

Як повідомляв Укрінформ, раніше речник Військово-морських сил ЗСУ капітан 3 рангу Дмитро Плетенчук повідомив, що за понад два роки Силам оборони України вдалося знищити або вивести з ладу третину кораблів Чорноморського флоту Росії.

Фото: Facebook Дмитра Плетенчука

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-