Зеленський про відбиття атаки на Ізраїль: Увесь світ бачить, що таке справжній захист

Зеленський про відбиття атаки на Ізраїль: Увесь світ бачить, що таке справжній захист

Укрінформ
Відбиття ракетної атаки Ірану на Ізраїль показало справжній захист союзників.

Як передає Укрінформ, на цьому наголосив президент Володимир Зеленський у своєму відеозверненні наприкінці 781-го дня війни.

«Сучасна авіація доводить свою ефективність, сучасні системи ППО здатні давати захист життю – зараз на Близькому Сході це було продемонстровано, коли авіація та ППО збивали іранські ракети та «шахеди», які були спрямовані проти Ізраїлю.

Увесь світ бачить, що таке справжній захист. Бачить, що це можливо. І весь світ побачив, що Ізраїль у цьому захисті був не наодинці – загрозу в небі знищували й союзники», - сказав він.

«І коли Україна говорить союзникам, що єдність дає найкращий захист, ефективність цього вони вже самі добре знають. Знають і забезпечують. І коли Україна каже, що союзникам не можна заплющувати очі на російські ракети та дрони, це означає, що треба діяти, і діяти сильно», - додав президент.

Зеленський зазначив, що небо захищається не риторикою, а виробництво ракет обмежується не думками.

Як наголосив президент, те, що Україна місяцями чекає на пакет підтримки та голосування у Конгресі, свідчить про те, що самовпевненість терористів так само наростає.

Зеленський закликав захищати життя усюди, де є терористична загроза.

Читайте також: Зеленський - про атаку Ірану на Ізраїль: Україна добре знає весь жах аналогічних атак з боку РФ

«Потрібно робити все, щоб зло та війни не розповзалися світом – ані у Європі, ані на Близькому Сході, ані будь-де ще. Я дякую всім, хто це розуміє. Кожен, хто може дати захист життю, повинен це робити. Кожен, хто може обмежити потенціал терору, повинен це робити. І Україна, і Близький Схід, і всі інші частини світу однаково заслуговують на справедливий і надійний мир», - сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, у суботу ввечері Корпус вартових ісламської революції (КВІР) Ірану заявив, що завдає "масштабних" ударів ракетами та безпілотниками по Ізраїлю у відповідь на ізраїльську атаку 1 квітня на консульський відділ посольства Ірану в Дамаску.

Представник Армії оборони Ізраїлю Даніель Хагарі заявив, що Іран у ніч на 14 квітня запустив понад 300 ракет та безпілотників по Ізраїлю, 99% яких було перехоплено силами ППО.

Ракети допомагали збивати ППО союзників Ізраїлю – Британії, США і Франції.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу пригрозив Ірану ударом у відповідь на повітряну атаку у суботу ввечері.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-