Зеленський - про атаку Ірану на Ізраїль: Україна добре знає весь жах аналогічних атак з боку РФ

Зеленський - про атаку Ірану на Ізраїль: Україна добре знає весь жах аналогічних атак з боку РФ

Укрінформ
Дії Ірану становлять загрозу для всього світу так само, як дії Росії становлять ризик розширення війни, і це має дістати рішучу та об’єднану відповідь світу.

На цьому наголосив Президент Володимир Зеленський у соцмережі Х, передає Укрінформ.

"Україна засуджує атаку Ірану проти Ізраїлю з використанням дронів «Шахед» і ракет. Ми в Україні дуже добре знаємо весь жах аналогічних атак з боку Росії, яка застосовує ті ж дрони «Шахед» і російські ракети, таку ж тактику масованих повітряних ударів", - зазначив глава держави.

За його словами, потрібно докласти всіх зусиль, щоб запобігти подальшій ескалації на Близькому Сході.

"Дії Ірану загрожують усьому регіону та світу так само, як дії Росії становлять ризик розширення війни. І очевидне спільництво двох режимів у поширенні терору має отримати рішучу та об’єднану відповідь світу. Звук безпілотників «Шахед», інструмента терору, однаковий у небі над Близьким Сходом і Європою. Цей звук має стати тривожним дзвінком для вільного світу, демонструючи, що лише наша єдність і рішучість можуть урятувати життя та запобігти поширенню терору по всьому світу", - заявив Президент.

Він наголосив, що світ не може чекати, поки тривають дискусії.

"Слова не зупиняють дрони та не збивають ракети. Лише відчутна допомога здатна робити це. Допомога, якої ми чекаємо. Треба зміцнювати безпеку та рішуче протидіяти всім, хто хоче зробити терор новою нормою. Надзвичайно важливо, щоб Конгрес Сполучених Штатів ухвалив необхідні рішення для зміцнення союзників Америки в цей критичний час", - підкреслив Зеленський.

Читайте також: МЗС України засудило атаку Ірану проти Ізраїлю

Як повідомляв Укрінформ, представник Армії оборони Ізраїлю Даніель Хагарі заявив, що Іран у ніч проти 14 квітня запустив понад 300 ракет і безпілотників по Ізраїлю, 99% яких було перехоплено силами ППО.

Президент США Джо Байден засудив Іран та його проксі-сили на території інших країн та заявив, що у неділю, 14 квітня, обговорить із лідерами G7 спільну відповідь на дії Тегерана.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш рішуче засудив дії Ірану, який атакував Ізраїль, застерігши від масштабних зіткнень на Близькому Сході.

Рада Безпеки ООН за запитом Ізраїлю збереться у неділю на засідання у зв'язку з атакою Ірану.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-