Росіяни планують провокацію на ЗАЕС під фальшивим прапором - Генштаб

Росіяни планують провокацію на ЗАЕС під фальшивим прапором - Генштаб

Укрінформ
Російські терористи збираються здійснити провокацію на Запорізькій атомній електростанції під фальшивим прапором.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці з посиланням на дані розвідки.

“Росія є єдиним терористом у світі, який тримає в заручниках атомну станцію та використовує її для шантажу України та усього світу. Ніхто інший, окрім російських терористів, не ставив світ так близько до межі свідомої радіаційної катастрофи”, - ідеться у повідомленні.

Як зазначили у Генштабі, лише за останні тижні Росія вже кілька разів намагалась перекласти на Україну відповідальність за використання безпілотників для атак на обʼєкти ЗАЕС.

"Це свідомі російські дії, які продовжують російську ж практику шантажу нашої держави та усієї міжнародної спільноти ризиком катастрофи на ЗАЕС", - ідеться в повідомленні.

Як зауважили у Генштабі ЗСУ, Україна завжди відповідально ставилась і ставиться до безпеки ядерних обʼєктів, і лише повернення ЗАЕС під контроль України здатне відновити реальну безпеку станції.

Читайте також: Росіяни можуть зробити ЗАЕС непридатною до роботи - експерт

“Допоки російські терористи знаходяться на ЗАЕС, тримають там свою бойову техінку та мають можливість проводити свої операції, безпека станції не може бути гарантована”, - наголосили військові.

Як повідомляв Укрінформ, 7 квітня на захопленій росіянами Запорізькій АЕС та поблизу неї впали три безпілотники, які уразили обладнання для спостереження та зв'язку на даху реактора 6-го енергоблока та військовий автомобіль. Присутні на станції експерти МАГАТЕ не виявили жодних структурних пошкоджень систем, конструкцій і компонентів, важливих для ядерної безпеки.

Фото: Енергоатом

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-