Ворог атакував дроном цивільну вантажівку на Сумщині, водій загинув

Ворог атакував дроном цивільну вантажівку на Сумщині, водій загинув

Фото, відео
Укрінформ
Ворог атакував дроном цивільну вантажівку на території Краснопільської громади Сумського району, водій загинув.

Про це повідомили у Фейсбуці прокуратури в Сумській області, передає Укрінформ.

"Ворог атакував дроном цивільну вантажівку, водій загинув - прокурори документують наслідки", - йдеться у повідомленні.

Як згодом повідомили в офіційному Телеграмі Управління ДСНС у Сумській області, рятувальники ліквідували пожежу, яку спричинив ворожий удар, завданий по вантажівці.

"14 квітня до рятувальників надійшло повідомлення, що внаслідок атаки ворожого дрона спалахнув цивільний вантажний автомобіль в одному із прикордонних населених пунктів Сумського району. До місця події негайно прибули співробітники ДСНС та оперативно ліквідували пожежу", - повідомили у ДСНС.

За процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури проводиться досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднані з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

За даними слідства, 14 квітня 2024 року близько 8:00 год, застосовуючи заборонені міжнародним правом методи ведення війни, окупанти на території Краснопільської громади Сумського району скинули з дрона вибухівку на цивільну вантажівку. Водій транспортного засобу загинув.

Читайте також: Росіяни вночі та зранку обстріляли шість громад на Сумщині

Як повідомляється, прокурори у взаємодії з іншими правоохоронцями документують наслідки обстрілів. Досудове розслідування здійснює УСБУ в Сумській області.

Як повідомляв Укрінформ, у Сумській області від початку цього року загинули внаслідок російських обстрілів 35 жителів, ще 79 зазнали поранень.

Фото: Сумська облпрокуратура

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-