Україна працює над збільшенням фінансування виробництва зброї на своїй території - Президент

Україна працює над збільшенням фінансування виробництва зброї на своїй території - Президент

Відео
Укрінформ
Вітчизняний ОПК має доволі високий потенціал, і Україна працює над збільшенням фінансування виробництва на нашій території.

Про це у своєму вечірньому зверненні заявив Президент України, передає Укрінформ.

«Кожен тиждень дає нові контракти щодо спільних виробництв зброї. Ми працюємо і над тим, щоб більше фінансувати наші виробництва саме тут, в Україні. Український потенціал виробляти зброю - зокрема, дрони - доволі високий. І ми домовляємося з партнерами, зокрема, про спільні кроки, щоб фінансувати цю роботу заради нашої спільної сили - усієї Європи, усіх, кому загрожує російський терор», - сказав Зеленський.

Відео: ОП

Він також нагадав, що сьогодні в Україні відзначається професійне свято українського ОПК, з нагоди якого державними нагородами було відзначено людей, які активно розвивають цю галузь.

«Про більшість із них зараз не можна говорити відкрито: причини зрозумілі. Але це не применшує нашої вдячності. Я пишаюся кожним підприємством, яке виробляє зброю для України. Ми всі по праву пишаємося кожним результатом української зброї - наших дронів, які здатні досягати все більш віддалених цілей, - пишаємося результатами наших ракет», - наголосив Президент.

Читайте також: Зеленський привітав із професійним святом працівників ОПК

Він зауважив, що сьогодні результати дають деякі виробництва, яких не було за час незалежності. Загалом, попри всі складнощі, у секторі ОПК працюють пʼять сотень компаній, більшість з яких є приватними ініціативи, та майже 300 тис. людей.

Як повідомлялося, з минулого року згідно з указом Президента України 13 квітня відзначається День працівника оборонно-промислового комплексу України.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-