Прямі атаки на Запорізьку АЕС значно підвищили ризик ядерної аварії - Гроссі

Прямі атаки на Запорізьку АЕС значно підвищили ризик ядерної аварії - Гроссі

Укрінформ
Прямі атаки на Запорізьку АЕС ознаменували серйозну ескалацію загроз ядерній безпеці та безпеці України, значно підвищивши ризик ядерної аварії.

Як передає Укрінформ, про це заявив генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії Рафаель Маріано Гроссі, повідомляється на сайті МАГАТЕ.

«Атака на Запорізьку АЕС означає загрозу ядерній безпеці. Серед тих, хто безпосередньо може постраждати, люди, які працюють на станції, і експерти МАГАТЕ», – сказав Гроссі під час зустрічі Ради директорів.

Очільник агентства закликав осіб, які ухвалюють військові рішення, утримуватися від будь-яких дій, які порушують п’ять конкретних принципів МАГАТЕ щодо запобігання ядерній аварії та забезпечення цілісності Запорізької АЕС.

Читайте також: Україна не причетна до жодних збройних провокацій на території окупованої Росією ЗАЕС - Юсов

Гроссі також закликав міжнародне співтовариство «активно працювати над деескалацією цієї дуже серйозної ситуації».

Як повідомлялося, 7 квітня на окупованій Запорізькій АЕС та поблизу неї впали три безпілотники, які уразили обладнання для спостереження та зв'язку на даху реактора 6-го енергоблока та військовий автомобіль. Присутні на станції експерти МАГАТЕ не виявили жодних структурних пошкоджень систем, конструкцій і компонентів, важливих для ядерної безпеки.

Фото: D. Calma/IAEA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-