Україна не причетна до жодних збройних провокацій на території окупованої Росією ЗАЕС - Юсов

Україна не причетна до жодних збройних провокацій на території окупованої Росією ЗАЕС - Юсов

Укрінформ
Україна не причетна до жодних збройних провокацій на окупованій ЗАЕС, а імітаційні удари РФ по території станції є постійною практикою окупантів.

Як передає Укрінформ, про це заявив представник ГУР МОУ Андрій Юсов у коментарі "Українській правді".

"Україна не причетна до жодних збройних провокацій на території незаконно окупованої Росією ЗАЕС. Держава-агресор вкотре наражає на небезпеку ядерний об'єкт, цивільне населення та навколишнє середовище всієї Європи. Російські удари, зокрема, імітаційні, по території української атомної станції, як і розміщення там військ та озброєння, мінування об'єктів ЗАЕС давно вже є відомою та постійною злочинною практикою окупантів», - зазначив Юсов.

Він наголосив, що Росія має вивести війська з усіх об'єктів ЗАЕС, лише це дозволить відновити дотримання усіх необхідних міжнародних норм та контролю над важливим об'єктом атомної енергетики.

Читайте також: Експерти МАГАТЕ підтвердили, що росіяни ведуть обстріли з території ЗАЕС

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) заявило, що на території Запорізької АЕС зафіксували вибух дрона.

Раніше МАГАТЕ повідомило, що йому відомо про повідомлення та фотографії, пов'язані з присутністю російських військових та техніки всередині одного з машинних залів Запорізької АЕС, однак присутнім на станції експертам агентства не дають повний доступ до всіх зон ЗАЕС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-