США передали Україні конфісковані зброю та набої, які могли потрапити до рук хуситів

США передали Україні конфісковані зброю та набої, які могли потрапити до рук хуситів

Укрінформ
США 4 квітня передали українським військовим зброю та набої, які конфіскували в межах позову проти сил Корпусу вартових ісламської революції.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Центральне командування США (CENTCOM) у соцмережі X.

Як зазначається, Україна отримала понад 5000 автоматів АК-47, кулеметів, снайперських гвинтівок, гранатометів РПГ-7 та понад пів мільйона набоїв калібру 7,62 мм. Цієї кількості достатньо для оснащення однієї бригади.

"Уряд отримав право власності на ці боєприпаси 1 грудня 2023 року в межах цивільного позову Міністерства юстиції про конфіскацію майна проти іранського Корпусу вартових ісламської революції (КВІР)", - повідомив CENTCOM.

Спочатку ці боєприпаси конфіскували американські військові та ВМС партнерів на чотирьох окремих транзитних суднах без громадянства упродовж 22 травня 2021 року - 15 лютого 2023 року. Зброя та озброєння прямували від КВІР до хуситів у Ємені, що порушує резолюцію Ради Безпеки ООН.

"Підтримка Іраном збройних груп загрожує міжнародній та регіональній безпеці, нашим силам, дипломатичному персоналу та громадянам регіону, а також громадянам наших країн-партнерів. Ми продовжуватимемо робити все можливе, щоб пролити світло та зупинити дестабілізаційну діяльність Ірану", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: США знищили систему ППО і безпілотник хуситів в акваторії Червоного моря

Як повідомлялося, хусити, які контролюють найбільш густонаселені райони Ємену, почали атаки на судна в Червоному морі торік у листопаді. Вони називають свої дії відповіддю на військові операції Ізраїлю в Газі і проявом солідарності з палестинцями.

У неділю, 7 квітня, два судна зазнали нападів поблизу узбережжя Ємену.

Фото: U.S. Central Command

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-