Ворог 20 разів намагався прорвати оборону на Новопавлівському напрямку

Ворог 20 разів намагався прорвати оборону на Новопавлівському напрямку

Дані Генштабу
Укрінформ
Цієї доби на фронті зафіксовано 48 боєзіткнень, найбільше атак на Новопавлівському напрямку.

Про це у Фейсбуці повідомляє Генеральний штаб ЗСУ, передає Укрінформ.

"Протягом доби зафіксовано 48 бойових зіткнень. Загалом ворог завдав 3 ракетних та 76 авіаційних ударів, здійснив 61 обстріл з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали багатоповерхові та приватні будинки, а також інші об’єкти інфраструктури", - йдеться у зведенні.

Як зазначають у Генштабі, на Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На Сіверському та Слобожанському напрямках ворог зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, здійснює обстріли населених пунктів з території РФ. Окупанти завдали авіаційного удару по Білопіллю Сумської області та Сумах. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 15 населених пунктів, серед них Бачівськ, Старикове, Волфине, Хотінь, Писарівка та Рясне Сумської області; Уди, Козача Лопань та Вовчанськ Харківської області.

За даними Генштабу, на Куп’янському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів, проте завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Петропавлівка Харківської області та Стельмахівка Луганської області. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися близько 15 населених пунктів, зокрема Синьківка, Петропавлівка та Котлярівка на Харківщині.

На Лиманському напрямку Сили оборони відбили одну атаку - в районі Тернів Донецької області. Загарбники завдали авіаційного удару в районі Макіївки та Серебрянського лісництва Луганської області. Внаслідок артилерійських та мінометних обстрілів постраждали понад 10 населених пунктів, серед них Макіївка, Терни, Торське Донецької області.

За інформацією Генштабу, на Бахмутському напрямку окупанти здійснили 8 атак у районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Верхньокам’янське, Спірне, Кліщіївка, Андріївка Донецької області. Ворог за підтримки авіації намагався покращити тактичне положення. Також ворог завдав авіаударів у районах населених пунктів Іванівське, Роздолівка та Костянтинівка Донецької області. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилося понад 10 населених пунктів, зокрема Білогорівка Луганської області; Богданівка, Калинівка, Часів Яр та Кліщіївка Донецької області.

На Авдіївському напрямку відбито 2 ворожі атаки в районі Бердичів Донецької області, де ворог намагався витіснити українські підрозділи із займаних позицій. Авіаційних ударів зазнали Новобахмутівка, Новоселівка Перша, Очеретине, Уманське, артилерійських та мінометних обстрілів - близько 20 населених пунктів, серед них Новокалинове, Новобахмутівка, Нетайлове та Невельське Донецької області.

Сили оборони на Новопавлівському напрямку продовжують стримувати загарбників у районах населених пунктів Красногорівка, Георгіївка, Новомихайлівка, де ворог за підтримки авіації 20 разів намагався прорвати оборону. Авіаційних ударів зазнали Олександропіль, Водяне та Урожайне, під артилерійським та мінометним вогнем окупантів опинились понад 20 населених пунктів, серед них Георгіївка, Парасковіївка та Вугледар Донецької області.

На Оріхівському напрямку ворог за підтримки авіації здійснив 2 атаки на позиції українських захисників у районі Старомайорського Донецької області та північно-західніше від Вербового Запорізької області. Також окупанти завдали авіаудару в районі Роботиного. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 20 населених пунктів, серед них Полтавка, Червоне, Білогір’я, Новоданилівка та Лобкове Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру витіснити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Протягом доби окупанти здійснили 3 безуспішні атаки позицій наших військ. Обстрілів зазнали понад 10 населених пунктів, серед них Микільське, Тягинка, Берислав Херсонської області та місто Херсон.

Авіація Сил оборони завдала ударів по 4 зенітно-ракетних комплексах та 7 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки ворога.

Підрозділи ракетних військ завдали ураження по 1 засобу протиповітряної оборони, 2 станціях РЕБ та 2 районах зосередження особового складу ворога.

Читайте також: Олещук показав, як ППО нищить ворожі дрони на півдні України

Як повідомляв Укрінформ, загальні бойові втрати армії Російської Федерації з 24 лютого 2022 року по 8 квітня 2024 року становлять близько 448 тисяч 400 загарбників, з них 890 осіб за минулу добу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-