СБУ затримала колишнього «регіонала», який коригував удари по позиціях ЗСУ на Сумщині

СБУ затримала колишнього «регіонала», який коригував удари по позиціях ЗСУ на Сумщині

Фото
Укрінформ
Служба безпеки України затримала агента ФСБ РФ, який коригував ворожі повітряні удари по позиціях Збройних сил України на прикордонні Сумської області.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомляє у Фейсбуці.

“Служба безпеки запобігла російському авіаудару по нових лініях оборони на прикордонні Сумської області. Для вогневого ураження українських укріпрайонів агресор планував застосувати удари керованими авіабомбами”, - ідеться у повідомленні.

У результаті спецоперації СБУ затримано агента ФСБ, який проводив дорозвідку поблизу оборонної лінії на території регіону.

Під час розвідувальної вилазки він намагався встановити точні координати військового об’єкта Збройних сил України, щоб скоригувати по ньому ворожий авіаудар.

У ході затримання у зловмисника вилучили мобільний телефон, з якого він намагався відправити агресору фото та геолокацію потенційної цілі.

Читайте також: СБУ затримала російську агентку, яка шпигувала за аеродромами та ППО поблизу Кривого Рогу

Завдяки оперативному реагуванню СБУ зірвала спробу російської спецслужби отримати агентурний звіт та використати його для підготовки повітряних атак.

За даними слідства, затриманим виявився колишній місцевий функціонер забороненої "Партії регіонів".

Після звільнення Сумщини він був дистанційно завербований кадровим співробітником ФСБ для проведення розвідувально-підривної діяльності на території області.

До уваги російської спецслужби ексрегіонал потрапив через власні дописи в одному з месенджерів, в якому вихваляв кремлівський режим.

Для виконання ворожих завдань агент виходив на місцевість, де приховано фотографував військові об’єкти та фіксував їхні координати.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Читайте також: СБУ затримала «крота» у ЗСУ, який наводив ракети по українських позиціях

Як повідомляв Укрінформ, СБУ затримала в Одесі двох іноземців - агентів ФСБ РФ, які передавали ворогу дані про розташування Сил оборони в регіоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-