Закон про мобілізацію треба ухвалити найближчими днями - Зеленський

Закон про мобілізацію треба ухвалити найближчими днями - Зеленський

Укрінформ
Закон про мобілізацію має бути проголосований у Верховній Раді найближчими днями.

Про це Президент України Володимир Зеленський сказав в інтервʼю загальнонаціональному телемарафону "Єдині новини", передає Укрінформ.

"Ми говоримо з парламентом, щоб вони проголосували відповідний закон найближчими днями", - сказав Зеленський.

Як зазначив Президент, російська пропаганда спрацювала і у цьому напрямку, хоча багато хто цього не розуміє.

"Вони підняли питання мобілізації, зрозуміли сенситивність цього питання, підняли питання мобілізації в українському суспільстві, на Заході. І воно спрацювало. Це питання почало ділити суспільство на тих, хто за, на тих, хто проти… на військових і цивільних. Це велика помилка. Депутати повинні заспокоїтися і не чекати оплесків своєму популізму. І тому вичищати закон не можна, треба дивитися на нього реально. Він повинен бути – робочий закон, який спрацює. В іншому випадку за резерви буде відповідати не військове командування, а парламент України", - сказав Зеленський.

За його словами, найголовніша проблема із законом про мобілізацію полягає у тому, що Росії вдалося порушити питання про те, що українці нібито не готові захищати державу.

"Вони підняли питання так, що сьогодні Захід запитує нас - а якщо ви не хочете мобілізацію, парламент не хоче голосувати, то для чого вам допомога? Чому ми повинні допомагати? Це головний акцент у дезінформаційній програмі росіян. На жаль, це росіянам вдалося зробити. Цю помилку треба виправити", - сказав Зеленський.

Читайте також: На деяких «гарячих» напрямках будівництво фортифікацій майже завершене - Зеленський

Як повідомлялося, 7 лютого Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку» (№10449).

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки розпочав напрацювання до другого читання документа 27 лютого.

У суботу, 6 квітня, народний депутат Ярослав Железняк повідомив, що законопроєкт про мобілізацію може бути винесений в зал парламенту 10 квітня.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-