Британська розвідка - про збиття Росією своїх же літаків: Це напруженість серед операторів ППО

Британська розвідка - про збиття Росією своїх же літаків: Це напруженість серед операторів ППО

Укрінформ
Російські сили протиповітряної оборони вже неодноразово збивали свої ж літаки над Кримом, що може свідчити про випадкові дії самих операторів ППО.

Про це в соцмережі Х повідомило Міністерство оборони Великої Британії із посиланням на дані розвідки, передає Укрінформ.

Зауважується, що після кількох ударів України по цілях у Севастополі та Чорноморському флоті цього року місцева російська протиповітряна оборона майже напевно була приведена в підвищену готовність.

У британському Міноборони нагадали, що 28 березня 2024 року російський Су-27, який здійснював політ над Кримом, був збитий російською ППО, а призначений Росією губернатор Севастополя Михайло Развожаєв заявив, що сталася технічна несправність і що пілот вижив.

"Існує реальна ймовірність того, що не стільки технічна проблема, скільки підвищений тиск і напруженість серед російських операторів ППО, викликані страхом перед подальшими діями України, призводять до того, що вони ненавмисно вступають у бій зі своїми власними пілотами і літаками", - вважають аналітики.

Читайте також: Росіяни перекинули більшість ППО з Рязанської області на фронт і в Крим - партизани

Зазначається, що раніше вже надходили і інші непідтверджені повідомлення про подібні випадки, коли Росія збивала свої ж літаки. Зазвичай це відбувалося після періодів активності українських сил проти російських військових на окупованій території Криму.

"Ця подія та інші, якщо вони підтвердяться, ймовірно, підкреслюють брак обізнаності та координації між елементами російських збройних сил, одночасно демонструючи вторинний вплив дій України", - резюмують у відомстві.

Читайте також: Удар по чотирьох авіабазах РФ одночасно є помітним поворотом у можливостях України - ISW

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці березня у тимчасово окупованому Севастополі російські військові збили власний літак, який злітав з аеродрому "Бельбек".

Пізніше речник ВМС ЗСУ Дмитро Плетенчук підтвердив, що це дійсно був російський літак, збитий росіянами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-