Шмигаль каже, що про 500 тисяч не йдеться: Мобілізація буде «більш м'якою»

Шмигаль каже, що про 500 тисяч не йдеться: Мобілізація буде «більш м'якою»

Укрінформ
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що після аудиту Сил оборони мобілізація буде "більш м'якою", принаймні менше 500 тис. призваних.

Про це він розповів в інтерв'ю естонському мовнику ERR, передає Укрінформ.

«Ми із Президентом контролюємо ситуацію. Ми змінили головнокомандувача, він провів аудит Сил оборони, почалися ротації на лінії фронту – вперше після початку повномасштабної агресії. Ми розуміємо, що зараз потрібно не так багато людей, тому мобілізація буде набагато м'якшою», - сказав Шмигаль.

Він сподівається, що протягом цього року всі необхідні завдання щодо мобілізації українців будуть виконані. «У нас є нові бригади – вони вже укомплектовані людьми, але ми чекаємо на обладнання, військову техніку та боєприпаси від партнерів. Коли все це прибуде, нові бригади буде укомплектовано – і ми суттєво збільшимо нашу бойову міць», - зазначив Прем’єр-міністр.

Читайте також: Рада може розглянути законопроєкт про мобілізацію на найближчому засіданні - Стефанчук

На його думку, три нові закони, підписані нещодавно Президентом, створять найкращі умови для мобілізації, зокрема «запровадять цифровий кабінет для всіх людей призовного віку». «Ми також обговорюємо це із нашим парламентом. Я думаю, парламент підтримає законопроєкт про мобілізацію та проголосує за нього. Обговорення на рівні комітетів завершено, вони проголосували з усіх поправок. Тепер ми чекаємо, коли законопроєкт пройде друге читання у парламенті. Думаю, парламент ухвалить його», - сказав глава Кабміну.

Як повідомлялося, 2 квітня Президент України Володимир Зеленський підписав три закони, що безпосередньо стосуються мобілізації та військового обліку громадян України.

Фото: Siim Lõvi /ERR

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-