Ворог не має сил регулярно проводити масовані повітряні атаки - ЗСУ

Ворог не має сил регулярно проводити масовані повітряні атаки - ЗСУ

Укрінформ
Наразі ворог накопичує свої ударні засоби, адже не має достатньо сил для постійного проведення масованих повітряних атак по території України.

Про це повідомив речник Повітряних сил Збройних сил України Ілля Євлаш у ефірі телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ.

«Ворог продовжує вивчати нашу обстановку, шукає найбільш підходящі маршрути для застосування їх БПЛА, вивчає розташування наших систем ППО, мобільних груп відпрацювання», - зазначив він.

Євлаш підкреслив, що війська країни-агресора будуть і надалі запускати безпілотники у невеликих кількостях для продовження вивчення маршрутів та спостереження.

«Крім того, вони накопичують свої ударні засоби. Звичайно, що у ворога немає сил постійно проводити масовані атаки, а запуск БПЛА в малій кількості - елемент для підтримки своїх розвідувальних спроможностей та для подальшого виявлення наших вогневих точок», - підкреслив речник.

Читайте також: На фронті за добу - 75 зіткнень, авіація ЗСУ завдала 13 ударів по ворогу

Водночас він відзначив, що негода, яка наразі панує в Україні, впливає на роботу Повітряних сил, особливо на роботу авіації. За словами спікера, навіть не всі ракети, які випускає противник по українських містах та об’єктах стратегічної інфраструктури, є придатними для складних метеоумов.

Як повідомляв Укрінформ, вночі 3 квітня ворог ударив по Донеччині трьома зенітними керованими ракетами С-300, а також застосував 4 БпЛА «Shahed-136/131». Усі дрони були знищені силами протиповітряної оборони.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-