За тиждень на фронті відбулося понад 450 боєзіткнень - Генштаб

За тиждень на фронті відбулося понад 450 боєзіткнень - Генштаб

Укрінформ
Минулого тижня на фронті відбулося понад 450 бойових зіткнень, противник завдав 114 ракетних та понад 560 авіаційних ударів.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомив речник Генерального штабу ЗСУ Андрій Ковальов, передає Укрінформ.

«Протягом минулого тижня відбулось понад 450 бойових зіткнень. Також противник завдав 114 ракетних та понад 560 авіаційних ударів, здійснив понад 750 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та об'єктах цивільної інфраструктури», - сказав Ковальов.

За його словами, на Куп'янському напрямку протягом тижня російські загарбники проводили наступальні дії в районі населеного пункту Іванівка Харківської області. На цьому напрямку українські воїни відбили дві атаки противника.

На Лиманському напрямку українські воїни відбили 64 атаки противника в районах Білогорівки Луганської області та Тернів, Ямполівки, Веселого та Роздолівки Донецької області.

На Бахмутському напрямку російські окупанти вели штурмові дії в районах Богданівки, Іванівського, Часового Яру, Кліщіївки, Андріївки Донецької області, де Сили оборони України відбили близько 46 атак противника.

На Авдіївському напрямку українські воїни протягом минулого тижня відбили понад 85 штурмів на позиції українських військ в районах населених пунктів Бердичі, Уманське, Семенівка, Тоненьке, Первомайське та Невельське Донецької області, де українські воїни завдали противнику чималих втрат як у живій силі, так і у важкому озброєнні.

Читайте також: У Чорному та Азовському морях немає жодного російського військового корабля

На Новопавлівському напрямку російські загарбники продовжують вести наступальні дії в районах населених пунктів Красногорівка, Георгіївка, Побєда, Новомихайлівка, Водяне, Урожайне Донецької області, де Сили оборони протягом минулого тижня відбили близько 180 безуспішних атак противника.

На Оріхівському напрямку українські підрозділи протягом тижня відбили 34 атаки російських окупантів.

На Херсонському напрямку російські загарбники основні зусилля зосереджують на введенні оборони, удосконаленні мінно-вибухових загороджень та шляхів логістичного забезпечення. Російські військові продовжують завдавати авіаційних ударів та здійснювати артилерійські обстріли по позиціях українських міст та населених пунктах Херсонської та Миколаївської областей.

Також російські окупанти намагались витіснити українські підрозділи із зайнятих плацдармів на лівобережжі річки Дніпро у Херсонській області. На цьому напрямку протягом минулого тижня російські загарбники здійснили понад 13 безуспішних атак на позиції Сил оборони України, поінформував речник.

Як повідомив Укрінформ, протягом минулої доби на фронті відбулося 53 бойових зіткнення. Авіація Сил оборони завдала ударів по 11 районах зосередження ворога.

Фото: Генштаб ЗСУ / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-