Фінляндія після Великодня вирішить, чи відкривати кордон з РФ

Фінляндія після Великодня вирішить, чи відкривати кордон з РФ

Укрінформ
Уряд Фінляндії почне розглядати питання про прикордонні переходи на кордоні з РФ після Великодня.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Yle.

Поки що рішення про закриття кордону діє до 14 квітня.

Чим довше діє рішення, тим вагомішими мають бути аргументи, оскільки воно загрожує основним правам людини, таким як право на притулок та захист сімейних прав.

І все ж таки не виключено, що більш серйозні підстави будуть знайдені, вважає канцлер юстиції Туомас Пююсті, який посилається на свіжий звіт Поліції безпеки.

За словами міністра внутрішніх справ Фінляндії Марі Рантанен, наразі немає жодних ознак послаблення російського впливу чи зменшення кількості людей, які намагаються проникнути до Шенгенської зони через східний кордон Фінляндії.

Прикордонна служба Фінляндії готується до збільшення випадків незаконного перетину кордону, оскільки з приходом весни пересування пересіченою місцевістю стає легшим.

Читайте також: Фінляндія хоче прискорити будівництво паркану на кордоні з РФ

З початку року на східному кордоні було затримано не менше 35 порушників прикордонного режиму. Переважно це відбувалося на південному сході Фінляндії.

Як повідомляв Укрінформ, 16 листопада 2023 року Фінляндія вперше закрила чотири пункти пропуску на кордоні з РФ через зростання кількості прохачів притулку. У лютому уряд ухвалив рішення про продовження терміну повного закриття кордону з РФ ще на два місяці.

Фото: Kare Lehtonen/Yle

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-