Євлаш - про нічну атаку: Пуски ракет росіяни здійснювали з трьох областей

Євлаш - про нічну атаку: Пуски ракет росіяни здійснювали з трьох областей

Укрінформ
Чергова масована атака РФ по Україні була спрямована переважно на об’єкти критичної інфраструктури та націлена на західні області. Пуски ракет відбувалися з Курської, Бєлгородської, Рязанської областей.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш.

«Переважно цілилися по гідроелектростанції та інших об’єктах критичної інфраструктури. Здебільшого пуски ракет відбувалися з Курської, Бєлгородської, Рязанської областей, а також території тимчасово окупованого Криму. Удар був націлений на західні області», - зазначив Євлаш.

Речник наголосив, що станом на зараз не може ані підтвердити, ані спростувати інформацію, що російські ракети залетіли у повітряний простір Молдови.

Відповідаючи на запитання, чи планують росіяни інтенсифікувати повітряні атаки по столиці, Євлаш зауважив: «Ворог атакує нас постійно... він шукає різні методи, як завдати ударів, і використовує різну зброю, аби виявити якісь шпарини, досягти своїх цілей. Проте досить велика кількість тих ракет та засобів ураження ліквідується нашими силами оборони».

Читайте також: Російські ракетні удари нагадують про важливість підтримки України - Трюдо

Речник наголосив, що Україна могла б закрити всі ключові стратегічні об’єкти, якби Захід надав необхідну кількість засобів ППО.

Як повідомляв Укрінформ, вночі 29 березня росіяни завдали потужного ракетного-авіаційного удару по об’єктах паливно-енергетичного сектору України, застосувавши різні типи ракет та ударні БПЛА, загалом - 99 засобів повітряного нападу. Сили оборони України знищили 84 ворожі повітряні цілі. Зокрема, 58 ударних БПЛА типу Shahed-136/131, 17 крилатих ракет Х-101/Х-555, п'ять керованих авіаційних ракет Х-59, чотири крилаті ракети "Іскандер-К".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-