Очільник СБУ розповів деталі ліквідації Ківи, Татарського і Прілєпіна

Очільник СБУ розповів деталі ліквідації Ківи, Татарського і Прілєпіна

Укрінформ
Голова Служби безпеки України Василь Малюк розповів про деталі ліквідації засудженого за держзраду екснардепа Іллі Киви, російських письменника-українофоба Захара Прилєпіна і пропагандиста Владлена Татарського.

Як передає Укрінформ, про це очільник спецслужби повідомив в інтерв’ю телеканалу ICTV у рамках марафону «Єдині новини».

Зокрема, на запитання, чи причетна СБУ до ліквідації таких персонажів як Кива, Царьов, Татарський, Малюк відповів, що "питання задане за адресою, але жодним чином ми не будемо визнавати цього».

Проте голова СБУ погодився розповісти «окремі деталі».

«Кива – це засуджений держзрадник, негідник, який зрадив Україну, який працював довгий час на ворога. Окрім того, що він збирав і передавав інформацію, а потім виїхав за межі України до Росії, де продовжив працювати у вигляді говорючої голови ФСБ у проведенні спеціальних інформаційних операцій та інформаційно-психологічних операцій. Він курував ряд агентурних проникнень в Україні. Займався підготовкою диверсійних актів… Засуджений заочно до 14 років позбавлення волі.

Зброя калібром 19, коротка, нарізна. Спрацювали в районах грудної клітини з подальшим контрольним пострілом у голову і він залишився назавжди поряд з місцем свого проживання у Підмосков’ї», - розповів він.

Читайте також: Контррозвідка виявила 1700 спроб ворожих технічних проникнень до Сил оборони – Малюк

«Татарський. Взагалі негідник. Просто немає слів, як назвати цю особу… До 2014 року він був ув’язнений в тюрмах Донеччини, а потім ДНРівці його звільнили і він почав воювати у різних незаконних збройних формуваннях і вбивати українців. Він перебував у так званій «Пятнашці», «Востоці»… Він набрав там певної публічної ваги й став так званим рупором Донбаса, Вагнера, у нього було півторамільйона підписників. Він хизувався тим, що вбивав, ґвалтував… Свого часу по відношенню до наших військовополонених він увів андеграундну тюремну субкультуру й організував зґвалтування наших військових полонених. Тому він кармічно відповів перед українським народом.

Ви пам’ятаєте той кафетерій у Пітері, підшефний Вагнеру, і ту статуетку йому вручили у вигляді його погруддя такого золотистого, вибачте, циганського» кольору. Він її взяв. Там було 400 грамів термобару. Він спрацював як бритва по відношенню до нього», - розповів Малюк про ліквідацію Татарського.

«Прилєпін. Один з ідеологів "російського міру", який просто хизувався на всю Росію і далеко за її межами, що українців потрібно вбивати, як саме це потрібно робити… Їхав на свою дачу і по дорозі відбулося спрацювання відповідної танкової міни. В той день за кермом був його водій, також військовий злочинець, який вбивав наших співгромадян. Водій загинув на місці. Прилєпін був тяжко поранений. Дуже травмований його таз, його ноги і, вибачте, він залишився без геніталій", повідомив очільник спецслужби.

Читайте також: Контррозвідка виявила 1700 спроб ворожих технічних проникнень до Сил оборони – Малюк

«Горенко – генпрокурор ЛНР, який разом з псевдосудами ЛНР засуджував до смертної кари наших воїнів, співгромадян, вибухнув у своєму кабінеті разом зі своїм заступником. 800 грамів пластиду було в кабінеті", - розповів Малюк.

«Корнет – міністр внутрішніх справ ЛНР. Особисто організовував катування у 2014 році перейшов на бік ворога. Зайшов поголитися в перукарню, куди він ходив раз на тиждень, там і вибухнув. Правда, залишився живим, тяжким інвалідом", - додав очільник української спецслужби.

За словами Малюка, усі перелічені ним особи «віддають кармічні борги перед українським народом».

Як повідомляв Укрінформ, очільник СБУ спрогнозував нові спецоперації проти ворога у поточному році.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-