На фронті за добу відбулися 52 бойових зіткнення

На фронті за добу відбулися 52 бойових зіткнення

Дані Генштабу
Укрінформ
Впродовж доби на фронті відбулось 52 бойових зіткнення, на Новопавлівському напрямку росіяни за підтримки авіації 17 разів намагались прорвати оборону українських військ.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 неділі, 24 березня.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по восьми районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки росіян. Підрозділи ракетних військ завдали ураження по двох засобах протиповітряної оборони, трьох артилерійських засобах та станції РЕБ росіян.

Ворог завдав 32 ракетних та 47 авіаційних ударів, здійснив 48 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.

Загалом протягом доби відбулось 52 бойових зіткнення.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

Читайте також: Росія втратила за добу в Україні ще 990 військових

На Сіверському та Слобожанському напрямках ворог зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, здійснює обстріли населених пунктів з території РФ, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України.

Росіяни завдали авіаційних ударів у районах населених пунктів Перемога та Попівка Сумської області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 15 населених пунктів, серед них Блешня Чернігівської області; Сорокине, Бачівськ, Старикове, Волфине, Попівка Сумської області; Ветеринарне, Борисівка, Амбарне, Стрілеча Харківської області.

На Куп’янському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися понад 10 населених пунктів, зокрема Синьківка, Іванівка, Берестове Харківської області.

На Лиманському напрямку Сили оборони відбили пʼять атак росіян у районі населеного пункту Білогорівка Луганської області, де ворог за підтримки авіації намагався прорвати оборону українських військ.

Читайте також: Російська ракета порушила повітряний простір Польщі

Армія РФ завдала авіаційних ударів у районах Серебрянського лісництва Луганської області та Озерного Донецької області. Від артилерійських та мінометних обстрілів постраждали понад 10 населених пунктів, серед них Макіївка, Білогорівка Луганської області та Терни, Серебрянка, Спірне, Донецької області.

На Бахмутському напрямку українські воїни відбили пʼять атак ворога в районах населених пунктів Богданівка, Кліщіївка, Андріївка Донецької області. 

Росіяни завдали авіаційного удару в районі населеного пункту Залізне Донецької області. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилося близько 10 населених пунктів, зокрема Богданівка, Васюківка та Часів Яр Донецької області.

На Авдіївському напрямку Сили оборони відбили вісім атак ворога в районах населених пунктів Бердичі, східніше Уманське, Первомайське Донецької області. 

Армія РФ завдала авіаційних ударів у районах населених пунктів Очеретине та Новокалинове Донецької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 20 населених пунктів, серед них Олександропіль, Керамік, Новобахмутівка, Семенівка Донецької області.

Читайте також: Сили оборони вночі знищили 18 крилатих ракет і 25 «Шахедів»

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Красногорівка, Георгіївка, Новомихайлівка та Урожайне, де ворог за підтримки авіації 17 разів намагався прорвати оборону українських військ. 

Під артилерійським та мінометним вогнем загарбників опинились близько 10 населених пунктів, серед них Красногорівка, Георгіївка, Парасковіївка, Вугледар Донецької області.

На Оріхівському напрямку ворог два рази за підтримки авіації атакував позиції українських захисників у районі Роботиного Запорізької області. Також завдав авіаційних ударів у районах населених пунктів Макарівка, Старомайорське Донецької області; Малинівка Запорізької області. 

Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 10 населених пунктів, серед них Полтавка, Рівнопіль, Чарівне, Оріхів, П’ятихатки Запорізької області.

Читайте також: Нова російська залізниця на окупованих територіях є досяжною для ударів ЗСУ - британська розвідка

На Херсонському напрямку протягом доби ворог наступальних (штурмових) дій не вів. Армія РФ здійснила обстріли з реактивних систем залпового вогню населених пунктів Козацьке та Понятівка Херсонської області.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України уразили російські великі десантні кораблі «Ямал» та «Азов», центр зв'язку і декілька об'єктів інфраструктури Чорноморського флоту Російської Федерації у тимчасово окупованому Севастополі.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-