Польський експерт розповів, для чого створюється «Коаліція бронетехніки» для ЗСУ

Польський експерт розповів, для чого створюється «Коаліція бронетехніки» для ЗСУ

Укрінформ
«Коаліція бронетехніки», старт якої 26 березня оголосять Варшава і Берлін, створюється для ремонту й обслуговування українських танків, навчання українських танкістів, а також у контексті передачі союзниками нових танків Україні.

Про це в коментарі кореспондентові Укрінформу заявив польський експерт, екскомандувач сухопутних військ Польщі, колишній заступник міністра національної оборони РП Вальдемар Скшипчак.

“Це дуже добра ініціатива, Україна потребує бронетанкової підтримки. Я сподіваюся, що вона стосується двох питань: по-перше, Україна має проблеми із ремонтом танків, а Польща і Німеччина мають потенціал ремонтувати як німецькі так і пострадянські танки. І по-друге, це, ймовірно, також пов’язане з тим, що готується рішення про передачу Україні чергових танків Leopard”, - підкреслив Скшипчак.

Він додав, що крім обслуговування і підготовки танків до бойових дій, йдеться, ймовірно, також про навчання і підготовку українського персоналу в польських навчальних центрах. За його словами, Варшава і Берлін мають потенціал для створення такої коаліції, відтак це дуже хороша і потрібна ініціатива західних союзників.

Як відомо, нещодавно під час зустрічі з німецьким колегою Борісом Пісторіусом віцепрем’єр - міністр національної оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш повідомив, що 26 березня Варшава і Берлін дадуть старт "коаліції бронетехніки" для потреб ЗСУ. Він додав, що Варшава і Берлін є співлідерами цього проєкту, і до нього вже приєдналися інші партнери, такі як Велика Британія, Швеція, Італія.

Читайте також: НАТО має збивати ракети над територією України – польський експерт

Як повідомлялося, Іспанія готує нову партію бойових танків для передачі Україні. Зокрема, 19 машин Leopard 2A4 готуються до відправлення на заводі Santa Bаrbara Sistemas в Алькала-де-Гвадаїра (Севілья).

Як відомо, торік Польща була ініціатором створення так званої танкової коаліції з передачі Україні Leopard 2. В межах цієї коаліції Польща передала Україні 14 танків Leopard 2, загалом Україна отримала від міжнародних партнерів понад 60 танків цього типу. Варшава також передала Києву понад 250 танків Т-72, PT-91.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-