Сили оборони за добу відбили 54 атаки на п'яти напрямках

Сили оборони за добу відбили 54 атаки на п'яти напрямках

Дані Генштабу
Укрінформ
Сили оборони України протягом доби відбили 54 ворожі атаки на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Новопавлівському та Херсонському напрямках.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 суботи, 23 березня.

Загалом на фронті протягом доби, згідно з даними Генштабу, відбулися 64 бойові зіткнення.

Українська авіація завдала ударів по восьми районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки російських загарбників.

Підрозділи ракетних військ ЗСУ зі свого боку уразили ще вісім ворожих об'єктів: район зосередження особового складу, чотири пункти упавління, радіолокаційну станцію, артилерійський засіб та засіб протиповітряної оборони.

Російська армія за добу здійснила по позиціях Сил оборони і населених пунктах України загалом шість ракетних і 70 авіаційних ударів та 72 обстріли з реактивних систем залпового вогню.

Унаслідок ворожих атак є загиблі та поранені серед цивільного населення, руйнувань і пошкоджень зазнали багатоповерхові і приватні будинки.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка суттєво не змінилася, ознаки формування наступальних угруповань ворога не виявлені.

Читайте також: ГУР спільно із рухом опору знищили у Мелітополі групу російських військових та їхню техніку

На Сіверському і Слобожанському напрямках Російська Федерація зберігає військову присутність у прикордонних районах, продовжує вести диверсійно-розвідувальну діяльність, обстрілювати зі своєї території населені пункти та нарощувати щільність мінно-вибухових загороджень уздовж державного кордону України.

Авіаційних ударів війська РФ завдали по районах Середини-Буди та Ворожби Сумської області, Землянків, Потихонового й Бологівки Харківської області.

Артилерійський і мінометний вогонь загарбники спрямували по більш ніж 15 населених пунктах, зокрема по Гуті-Студенецькій, Блешні та Карповичах Чернігівської області, Білопіллю, Кіндратівці і Запсіллю Сумської області, Козачій Лопані, Вовчанську, Красному й Нескучному Харківської області.

На Куп’янському напрямку наступальних (штурмових) дій ворог не вів, натомість атакував населені пункти. Зокрема, авіаудару росіяни завдали по району Кислівки Харківської області.

Понад 10 населених пунктів на цьому напрямку російська армія обстріляла з мінометів й артилерії, серед них - Голубівка, Дворічна та Синьківка Харківської області.

Читайте також: Групи розмінування Міноборони за тиждень знешкодили понад 5,5 тисячі вибухонебезпечних предметів

На Лиманському напрямку українські захисники відбили шість ворожих атак у районах Білогорівки Луганської області, Тернів, Ямполівки, Роздолівки та Веселого Донецької області. Війська РФ за підтримки авіації намагалися прорвати там оборону.

Від артилерійських і мінометних ударів російської армії протягом доби на Лиманському напрямку постраждали понад 10 населених пунктів, зокрема Макіївка та Невське Луганської області, Торське й Серебрянка Донецької області.

На Бахмутському напрямку Сили оборони України відбили 11 ворожих атак у районах Кліщіївки, Богданівки й Іванівського Донецької області.

Авіаційних ударів РФ зазнали райони Часового Яру, Дачного та Дружби Донецької області.

Близько 10 населених пунктів на Бахмутському напрямку опинилися під артилерійським і мінометним вогнем загарбників, зокрема Богданівка, Часів Яр, Кліщіївка та Андріївка Донецької області.

На Авдіївському напрямку українські оборонці відбили дев'ять ворожих атак у районах Бердичів, Тоненького і Первомайського Донецької області.

Російські війська били з авіації по районах Уманського та Семенівки Донецької області.

Читайте також: Деякі угруповання військ у ЗСУ будуть переформатовані - Сирський

Близько 20 населених пунктів на Авдіївському напрямку протягом доби потрапили під артилерійський і мінометний вогонь РФ, серед них – Новобахмутівка, Бердичі, Семенівка, Первомайське й Невельське Донецької області.

На Новопавлівському напрямку захисники України продовжують стримувати ворога в районах Красногорівки, Георгіївки, Новомихайлівки, Костянтинівки й Урожайного. Російська армія за підтримки авіації 27 разів намагалася прорвати там оборону.

Авіаударів росіяни завдали по району Вугледара Донецької області.

Близько 15 населених пунктів на Новопавлівському напрямку загарбники обстріляли з мінометів й артилерії, зокрема Красногорівку, Георгіївку та Парасковіївку Донецької області.

На Оріхівському напрямку війська РФ за підтримки авіації тричі атакували позиції Сил оборони в районі Роботиного Запорізької області.

Читайте також: Передислокація частини Чорноморського флоту РФ до Новоросійська триває - розвідка

Із авіації російська армія била по районах Старомайорського Донецької області, Малинівки й Степового Запорізької області.

Близько 15 населених пунктів на Оріхівському напрямку протягом доби потерпали від артилерійського й мінометного вогню загарбників, зокрема Полтавка, Малинівка, Чарівне, Білогір’я, Новоданилівка і П’ятихатки Запорізької області.

На Херсонському напрямку протягом доби росіяни один раз спробували атакувати позиції Сил оборони в районі Кринків Херсонської області, але безуспішно.

Із авіації війська РФ ударили по району Токарівки Херсонської області.

Більш ніж 10 населених пунктів на цьому напрямку російська армія обстріляла з мінометів й артилерії, зокрема Херсон, Бургунку, Тягинку, Кізомис і Станіслав Херсонської області.

Як повідомляв Укрінформ, за даними оперативного командування «Південь», росіяни продовжують тиснути на плацдарм у районі Кринок Херсонської області, але позиції залишаються за українськими захисниками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-