Ексдиректор ЦРУ допускає перехід ЗСУ в наступ у 2024-25 роках

Ексдиректор ЦРУ допускає перехід ЗСУ в наступ у 2024-25 роках

Укрінформ
За наявності фінансування підтримки США і витривалості народу Україна може стримати наступ Росії та розпочати наступ наприкінці 2024-го – початку 2025 року.

Про це заявив екскомандувач Центрального командування США (2008-10 роки), ексдиректор Центрального розвідувального управління США (2011-12 роки) генерал Девід Петреус на XVI Київському безпековому форумі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Врешті-решт усе буде залежати також від, як ми побачили, зовнішньої підтримки України, але перш за все йдеться про витривалість українського війська, українського народу. Це ваша боротьба за незалежність і абсолютно можливо, що якщо всі чинники будуть у наявності, то Україна зможе стримати наступи Росії в близькому майбутньому, а в кінці цього року або на початку наступного навіть зможе розпочати наступ на російські війська, якщо буде надана належна підтримка у засобах», – сказав він.

Читайте також: Україна в ОБСЄ закликала до повної ізоляції Кремля і надання систем ППО і далекобійних ракет

Петреус також висловив переконання, що пакет допомоги Україні буде схвалено в Палаті представників США, адже це питання має велику двопартійну підтримку в Конгресі США.

«Незалежно від того, які механізми для цього будуть потрібні, які будуть цифри, цей пакет буде дуже суттєвим і це дасть можливість до кінця цього року, на початку наступного здійснити великий поступ», – певен генерал.

Як повідомляв Укрінформ, під час свого першого візиту до України від початку повномасштабного вторгнення РФ голова Військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер заявив, що Збройні сили України докорінно змінили багато аспектів сучасної війни, що дає підстави для впевненості у спроможності досягти успіху.

Фото: Київський безпековий форум

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-