У Польщі піднімали в повітря винищувачі через ракетну атаку РФ по Україні

У Польщі піднімали в повітря винищувачі через ракетну атаку РФ по Україні

Укрінформ
У Польщі вночі піднімали в повітря польські та союзницькі винищувачі для гарантування безпеки повітряного простору країни у зв’язку з ракетною атакою Росії в Україні.

Про це повідомляє у мережі X Оперативне командування ЗС Польщі, передає Укрінформ.

“Повідомляємо, що сьогодні вночі спостерігається активність дальньої авіації Російської Федерації, пов’язана із завданням ракетних ударів літаків Ту-95, Ту-22 та МІГ-31 по об’єктах, розташованих на території України. Розпочато всі необхідні процедури для забезпечення безпеки повітряного простору Польщі. Оперативне командування постійно моніторить ситуацію. Попереджаємо, що польська та союзницька авіація задіяні, що може призвести до підвищення рівня шуму, особливо у південно-східній частині країни”, - йдеться в повідомленні польського командування.

Згодом Оперативне командування поінформувало, що через зниження рівня загрози операції польської та союзницької авіації в повітряному просторі Польщі припинено, а розгорнуті сили та засоби повернулися до стандартної оперативної діяльності.

Наголошується, що польська армія постійно моніторить ситуацію на території України та залишається в постійній готовності до забезпечення безпеки повітряного простору Польщі.

Читайте також: Росіяни атакували Україну понад 60 «Шахедами» і майже 90 ракетами - Зеленський

Як повідомлялося, впродовж останніх кількох місяців у Польщі неодноразово піднімали в повітря військову авіацію, зокрема дві пари польських та американських винищувачів F-16, які патрулювали повітряний простір у східній частині країни. Останній раз це робилося напередодні.

29 грудня минулого року, під час наймасштабнішого в 2023 році ракетного обстрілу України, одна з російських ракет порушила повітряний простір Польщі. Ракета пробула у повітряному просторі Польщі близько трьох хвилин і залетіла майже на 40 км углиб країни. Тоді у Польщі також піднімали у повітря дві пари винищувачів F-16.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-