Експерт: Удари по НПЗ у Росії - хороша тактика, бо змушує ворога знімати ЗРК з інших територій

Експерт: Удари по НПЗ у Росії - хороша тактика, бо змушує ворога знімати ЗРК з інших територій

Укрінформ
Понад 10% нафтопереробних потужностей РФ пошкоджені ударами дронів. Ці удари є дуже хорошою тактикою, бо змушує ворога знімати ЗРК з інших територій.

Про це в ефірі Українського радіо заявив військовий оглядач Денис Попович, коментуючи те, що нафтопереробні заводи на території держави-агресорки Росії стали регулярно зазнавати дронових ударів.

"За різними оцінками, понад 10% нафтопереробних потужностей РФ було пошкоджено внаслідок цих ударів. Це означає передусім порушення у логістиці... Це не означає голод, оскільки частка пошкоджених підприємств поки що невелика, але це вже означає проблеми. І в подальшому паливо може стати проблемою для збройних сил РФ, які ведуть війну. Для того, щоб ці проблеми множилися, потрібно далі завдавати ударів по російських НПЗ", - зазначив Попович.

Він додав, що удари по об'єктах нафтопереробної галузі РФ - це дуже хороша тактика, бо змушує ворога знімати ЗРК з інших територій.

Читайте також: Атаки України на російські НПЗ не впливають на світові ринки нафти - Гончар

Як повідомляв Укрінформ, останнім часом унаслідок ударів українських безпілотників по російських нафтопереробних заводах були виведені з ладу потужності з переробки майже 600 тис. барелів на добу. Загалом дрони СБУ за останній час успішно атакували 12 нафтопереробних заводів у РФ.

У разі продовження системних та послідовних атак на НПЗ в європейській частині РФ колапс російської нафтопереробки до кінця року, або й раніше, може бути цілком реальним.

 Фото: Скріншот з відео КИЇВ24 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-