Ворог за добу здійснив 12 безуспішних штурмів на лівобережжі Херсонщини та у Запорізькій області

Ворог за добу здійснив 12 безуспішних штурмів на лівобережжі Херсонщини та у Запорізькій області

Укрінформ
Російські загарбники за добу здійснили три спроби штурмів на лівобережжі Дніпра на Херсонщині та 9 – в районах Роботиного та Приютного Запорізької області, але після втрат відійшли.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила пресслужба ОК «Південь».

«В операційній зоні Сил оборони півдня продовжується контрбатарейна боротьба. Разом з тим ворог системно намагається вибити наші підрозділи із зайнятих позицій як в районі плацдармів лівобережжя, так і в Запорізькій області. За добу здійснив 3 спроби штурмів на лівобережжі Дніпра та 9 – в районах Роботиного та Приютного Запорізької області», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, окупанти переважно діяли групами до відділення, без підтримки бронетехніки. Зазнавши втрат, відійшли на вихідні позиції.

Крім того, за даними пресслужби, не припиняється ворожа аеророзвідка як вздовж лінії зіткнення, так і в акваторії Чорного моря. Вночі на Одещині знищено 3 ворожих безпілотних розвідники типу Zala. Тиснуть окупанти і артилерійськими обстрілами, застосовують велику кількість ударних дронів різних типів.

У пресслужбі також повідомили, що протягом бойової доби ворог, продовжуючи тактику точкових ракетних ударів, застосував крилаті авіаційні ракети, спрямувавши їх з тактичної авіації по території Широківської громади на Запоріжжі. Обійшлось без втрат серед цивільного населення.

По Роботиному та Малій Токмачці ворог продовжує застосовувати керовані авіабомби. Зафіксовано 4 випадки.

Читайте також: На Одещині вночі збили два розвідувальні дрони росіян

Прифронтові території Дніпропетровської, Запорізької, Миколаївської та Херсонської областей системно атакують ворожі дрони. Протягом доби відбулось 156 пусків FPV-дронів, 6 ударів БпЛА типу «Ланцет», з дронів різних модифікацій скинули 219 осколкових боєприпасів. У Нікополі Дніпропетровської області внаслідок удару ворожого БпЛА пошкоджена автозаправна станція, пожежу оперативно ліквідовано. Перебували під ворожим артилерійським вогнем населені пункти та акваторії Очаківської та Куцурубської громад на Миколаївщині. Обійшлось без постраждалих.

За інформацією пресслужби, ворог 7 разів обстріляв з артилерії Херсон. Також під обстрілами були Бургунка, Львове, Іванівка, Микільське, Новотягинка, Понятівка, Садове, Токарівка, Томина Балка та Тягинка на Херсонщині. Вогнем артилерії пошкоджено багатоповерхівки, елеватор та цивільну автівку.

У Львовому на Бериславщині загинули троє місцевих жителів внаслідок детонації боєприпасу під час спроби самостійного огляду ворожого дрону.

Також, за інформацією пресслужби, на Запоріжжі артилерійських обстрілів зазнали Малинівка, Гуляйполе, Мала Токмачка, Новоандріївка, Малі Щербаки, Приморське, Оріхів, Вербове, Новоданилівка, Чарівне, Темирівка, Новодарівка, Омельник та Кам’янське. Мирні жителі не постраждали. Пошкоджено житлові будинки та об'єкти інфраструктури.

Читайте також: У тактиці ворога залишаються точкові ракетні удари - ОК «Південь»

Двічі ворог спрямував вогонь артилерії по Нікополю. Також на Дніпропетровщині обстріляв Вищетарасівку, Іллінку, Мар'ївку та Червоногригорівку. Внаслідок обстрілів понад десяток приватних житлових будинків, 2 господарчі споруди, автозаправна станція, трансформатор насосної станції, 2 сонячні електростанції, майже шість десятків сонячних панелей, 3 лінії електропередач, газогін та 3 цивільних автівки зазнали пошкоджень.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 19 березня 2024-го ліквідували вже близько 432 тисячі 390 російських загарбників, 840 з них – за останню добу.

Фото: AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-