Сили оборони за добу відбили понад 40 атак на п'яти напрямках

Сили оборони за добу відбили понад 40 атак на п'яти напрямках

Дані Генштабу
Укрінформ
Сили оборони України протягом доби відбили 39 ворожих атак на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському й Новопавлівському напрямках та ще три штурми – на Куп’янському напрямку.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 понеділка, 18 березня.

Загалом на фронті протягом доби, за даними Генштабу, відбулися 56 бойових зіткнень.

Українська авіація завдала ударів по дев'яти районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки російських загарбників.

Підрозділи ракетних військ ЗСУ уразили ще один ворожий засіб протиповітряної оборони.

Російська армія протягом доби здійснила по позиціях Сил оборони та населених пунктах України загалом п'ять ракетних і 55 авіаційних ударів, а також 60 обстрілів із реактивних систем залпового вогню. Унаслідок ворожих атак є загиблі та поранені серед цивільного населення, руйнувань і пошкоджень зазнали багатоповерхові і приватні будинки.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка суттєво не змінилася, ознаки формування наступальних угруповань ворога не виявлені.

На Сіверському і Слобожанському напрямках Росія зберігає військову присутність у прикордонних районах, продовжує вести диверсійно-розвідувальну діяльність, обстрілювати зі своєї території населені пункти й нарощувати щільність мінно-вибухових загороджень уздовж державного кордону України.

Авіаційних ударів російські війська завдали в районах Великої Писарівки, Лукашівки й Пономаренків Сумської області.

Понад 20 населених пунктів на вказаних двох напрямках загарбники обстріляли з мінометів й артилерії, зокрема Клюси та Прогрес Чернігівської області, Кружок, Атинське, Катеринівку, Водолаги, Миропілля й Пономаренки Сумської області, Гур'їв Козачок, Гатище, Вовчанськ, Бочкове, Бударки та Амбарне Харківської області.

Читайте також: Війська РФ за добу атакували 18 населених пунктів на Херсонщині, є поранений

На Куп’янському напрямку російська армія тричі намагалася штурмувати позиції Сил оборони в районі Синьківки Харківської області, але безуспішно.

По більш ніж 10 населених пунктах на цьому напрямку загарбники спрямували артилерійський і мінометний вогонь, зокрема по Дворічній, Синьківці, Петропавлівці, Іванівці й Берестовому Харківської області.

На Лиманському напрямку захисники України відбили чотири ворожі атаки в районі Тернів Донецької області. Росіяни намагалися прорвати там оборону.

Від артилерійських і мінометних ударів російської армії протягом доби на цьому напрямку постраждали понад 15 населених пунктів, серед них – Невське й Білогорівка Луганської області, Терни¸ Торське, Верхньокам'янське, Спірне та Роздолівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку українські оборонці відбили сім ворожих атак у районах Іванівського, Кліщіївки та Андріївки Донецької області.

У районі Роздолівки Донецької області російські війська вдарили з авіації.

Близько 10 населених пунктів на Бахмутському напрямку опинилися під артилерійським і мінометним вогнем загарбників, зокрема Миколаївка, Васюківка, Богданівка, Часів Яр, Іванівське та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку Сили оборони відбили сім ворожих атак у районах Бердичів, Орлівки, Тоненького й Невельського Донецької області.

Авіаударів російської армії зазнали райони Очеретиного й Новобахмутівки Донецької області.

Близько 20 населених пунктів на Авдіївському напрямку потрапили під артилерійський і мінометний вогонь загарбників. Ідеться, зокрема, про Вовче, Прогрес, Желанне, Мирноград, Новогродівку й Уманське Донецької області.

На Новопавлівському напрямку захисники України продовжують стримувати російські війська в районах Красногорівки, Георгіївки, Новомихайлівки, Водяного й Урожайного. За підтримки авіації ворог 21 раз намагався прорвати там оборону.

Із авіації російська армія протягом доби била по районах Парасковіївки, Костянтинівки й Великої Новосілки.

Близько 20 населених пунктів на Новопавлівському напрямку потерпали від артилерійських і мінометних ударів ворога, серед них – Красногорівка, Берестки, Костянтинівка, Антонівка, Катеринівка, Золота Нива й Благодатне Донецької області.

На Оріхівському напрямку російська армія сім разів за підтримки авіації атакувала позиції українських захисників у районах Старомайорського Донецької області й Роботиного Запорізької області.

Із артилерії й мінометів росіяни обстріляли на цьому напрямку близько 15 населених пунктів, зокрема Малинівку, Гуляйполе, Малу Токмачку, Новоандріївку, Малі Щербаки та Приморське Запорізької області.

На Херсонському напрямку протягом доби загарбники тричі атакували позиції Сил оборони на лівому березі Дніпра.

Більш ніж 10 населених пунктів на цьому напрямку зазнали артилерійських і мінометних ударів російської армії, серед них – Бургунка, Львове, Тягинка, Іванівка, Новотягинка й Токарівка Херсонської області.

Як повідомляв Укрінформ, у Центрі військово-правових досліджень зауважили, що російські загарбники звужують ділянки своїх наступальних дій в Україні, бо вже не можуть атакувати таким широким фронтом, як раніше.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-