Артилерія, авіація та РСЗВ: військові повідомляють про посилення обстрілів на Сумщині

Артилерія, авіація та РСЗВ: військові повідомляють про посилення обстрілів на Сумщині

Ексклюзив
Укрінформ
На Сумщині щільність обстрілів збільшується щодня, росіяни використовують для ударів весь армійський арсенал.

Про це речник ОК "Північ" Вадим Мисник повідомив у коментарі кореспонденту Укрінформу.

"Значне збільшення обстрілів на Сумщині ми фіксуємо з початку минулого тижня. Зараз воно корелюється від 70 до 100 обстрілів за добу. Росіяни використовують по прикордонню Сумщини весь наявний арсенал зброї - від артилерії, мінометів, гармат, РСЗВ і до авіаційних засобів: FPV-дрони, безпілотники типу Shahed або "Ланцет", також скидають некеровані ракети з гелікоптерів та авіабомби з літаків", - сказав він.

Як поінформував Мисник, за останні дні такі села як Попівка Великописарівської громади, що на кордоні з РФ, прийняли найбільше російських ударів.

"Це цивільна інфраструктура, адмінбудівлі, критична інфраструктура, приватні будинки громадян. Росіяни також руйнують мости та дороги, що ускладнює евакуацію мирного населення з цих населених пунктів", - додав Мисник.

За його словами, до деяких сіл на прикордонні Сумщини наразі неможливо доїхати та провести евакуацію громадян.

Читайте також: На Сумщині через російські обстріли понад 86 населених пунктів без світла

"Через щільність обстрілів евакуаційним групам це неможливо зробити навіть без транспорту, пішки. У селах лишаються переважно літні люди, вони сидять у підвалах. При найменшій можливості доставляємо туди продукти та необхідні речі", - розповів речник.

Як повідомляв Укрінформ, через збільшення обстрілів з Великописарівської громади евакуюють населення. Станом на неділю 17 березня вивезли 256 людей, з них 26 - діти. До деяких сіл громади на кордоні з Росією неможливо дістатися евакуаційним транспортом через щільність обстрілів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-