Цьогоріч ворог скинув на позиції Сил оборони понад 3500 авіабомб - генерал-лейтенант Гаврилюк

Цьогоріч ворог скинув на позиції Сил оборони понад 3500 авіабомб - генерал-лейтенант Гаврилюк

Укрінформ
У РФ розраховують, що їм вистачить снарядів для домінування на полі бою ще на тривалий час. Від початку поточного року літаки противника скинули на позиції Сил оборони понад 3500 авіабомб, що у 16 разів більше порівняно з 2023-м.

Як передає Укрінформ, про це в статті для Укрінформу “Які фактори впливають на ситуацію на фронті” повідомив заступник міністра оборони України генерал-лейтенант Іван Гаврилюк.

“Росія оцінила нинішні виробничі можливості України та країн-союзників і використовує свою перевагу у боєприпасах, фактично не зменшуючи інтенсивності вогню. Від початку 2024 року перевага в артилерійському вогні вздовж лінії фронту становить 7:1 на користь ворога. У Кремлі розраховують, що їм вистачить снарядів для домінування на полі бою ще на тривалий час. Цей вогневий вал забезпечують не лише російські заводи. Північнокорейський режим допомагає росіянам з озброєнням у значній кількості”, - зазначив Гаврилюк.

Він наголосив, що російська бойова авіація домінує у небі. Ворожі винищувачі активно застосовують по українських позиціях на лінії бойового зіткнення та прифронтових районах керовані авіаційні бомби. Від початку поточного року (за 77 діб) літаки противника скинули на наші позиції понад 3500 авіабомб, що у 16 разів більше порівняно з 2023-м.

Читайте також: Росіяни здійснили два невдалі штурми на лівобережжі Дніпра - Сили оборони

На думку генерал-лейтенанта, переламати домінування росіян у повітряній війні мають довгоочікувані F-16, що підвищить можливості Сил оборони України на землі. Але наразі ситуація така, що F-16 ще немає, а запаси боєприпасів певних номенклатур падають до критичного рівня.

“Ці та інші фактори ускладнюють Силам оборони України виконання завдань з відсічі агресору", - відзначив Гаврилюк.

Водночас він наголосив, що є великі сподівання на ухвалення важливих для України рішень щодо надання нових пакетів військової допомоги під час найближчого засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн». Попри проблеми з виробництвом боєприпасів у світі, Україна та партнери повинні знайти можливості забезпечити Сили оборони всім необхідним. Потрібні передусім системи ППО, літаки, ракети дальнього радіусу дії, снаряди, особливо калібру 155 мм, сучасні системи РЕБ тощо.

Як повідомляв Укрінформ, загальні бойові втрати російської армії в Україні з 24 лютого 2022 року по 18 березня 2024 року становлять близько 431 тисячі 550 осіб, з них за минулу добу - ще 810 загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-