За тиждень на фронті відбулося понад 580 боєзіткнень, РФ завдала 63 ракетних і 665 авіаударів

За тиждень на фронті відбулося понад 580 боєзіткнень, РФ завдала 63 ракетних і 665 авіаударів

Укрінформ
Минулого тижня на фронті відбулося понад 580 бойових зіткнень, противник завдав 63 ракетних та більш як 665 авіаційних ударів.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомив речник Генерального штабу ЗСУ Андрій Ковальов, передає Укрінформ.

"Протягом минулого тижня відбулося загалом понад 580 бойових зіткнень, противник завдав 63 ракетних та більш як 665 авіаційних ударів, здійснив майже 760 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та об'єктах цивільної інфраструктури", - сказав Ковальов. 

За його словами, на Сіверському та Слобожанському напрямках російські окупанти минулого тижня вчиняли обстріли населених пунктів з території РФ та диверсійно-розвідувальну діяльність із порушенням наземного кордону України. Підрозділи Сил оборони зупинили дві спроби проникнення ДРГ російських окупантів у районах населених пунктів Стара Гута та Бруски Сумської області. Ворог активно застосовує дрони для уточнення положення українських військ.

Читайте також: На Луганщині знизилась інтенсивність обстрілів - Лисогор

На Куп'янському напрямку, зазначив речник Генштабу, загарбники продовжують наступальні дії в районах населених пунктів Синьківка, Кислівка, Табаївка Харківської області. На цих напрямках минулого тижня українські воїни відбили понад 13 штурмів противника. 

На Лиманському напрямку українські воїни відбили минулого тижня 68 штурмів ворога по позиціях наших військ у районах Білогорівки Луганської області та Тернів, Спірного, Верхньокам'янського, Роздолівки Донецької області. 

На Бахмутському напрямку, за даними речника Генштабу, ворог вів штурмові дії в районах Богданівки, Іванівського, Кліщіївки, Андріївки та східніше Часового Яру Донецької області, де Сили оборони за тиждень відбили близько 40 штурмів противника.

На Авдіївському напрямку противник продовжує наступальні дії в районі Авдіївки, здійснив протягом минулого тижня понад 147 штурмів по позиціях українських військ у районах населених пунктів Новоселівка, Бердичі, Семенівка, Орлівка, Тоненьке, Первомайське та Невельське Донецької області, де українські воїни завдали противнику чималих втрат як у живій силі, так і у важкому озброєнні.

Читайте також: У Чорному й Азовському морях російських військових кораблів немає

На Новопавлівському напрямку, за інформацією речника Генштабу, російські окупанти продовжують наступальні дії в районах Красногорівки, Георгіївки, Побєди, Новомихайлівки та південніше Вугледара, Пречистівки, Урожайного Донецької області, де Сили оборони минулого тижня відбили майже 205 штурмів ворога. 

На Оріхівському напрямку російські загарбники здійснили 52 безуспішні штурми в районах Гуляйполя, східніше Левадного, Малинівки, Роботиного, західніше Вербового Запорізької області. 

На Херсонському напрямку ворог основні зусилля зосереджує на веденні оборони, удосконаленні мінно-вибухових загороджень та шляхів логістичного забезпечення, продовжує завдавати авіаційних ударів та здійснює артилерійські обстріли по позиціях українських військ та населених пунктах Херсонської і Миколаївської областей. 

За словами Ковальова, російські окупанти намагаються витіснити українські підрозділи із зайнятих плацдармів на лівобережжі річки Дніпро у Херсонській області, де минулого тижня здійснили понад 19 штурмів позицій українських військ. 

Крим того, за минулий тиждень українським військовим вдалося ліквідувати понад 5,7 тисячі російських окупантів.

"За минулий тиждень загальні втрати ворога склали: особового складу 5760 російських окупантів, 51 танк, 123 бойові броньовані машини, 135 артилерійських систем, реактивна система залпового вогню, 9 засобів ППО, 131 безпілотник оперативно-тактичного рівня, 3 крилаті ракети, 1 корабель, 247 автомобілів, 37 одиниць спеціальної техніки", - зазначив Ковальов.

За його словами, впродовж минулого тижня протиповітряна оборона України знищила 98 зі 129 ворожих ударних дронів типу "Шахед".

Читайте також: ППО вночі знищила 17 із 22 ворожих дронів-камікадзе

Авіація Сил оборони України завдала ударів по 48 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки російських окупантів та 1 пункту управління і зенітно-ракетному комплексу противника, повідомив речник Генштабу.

Крім цього, за його інформацією, підрозділи ракетних військ минулого тижня завдали ураження по 20 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника, складу боєприпасів, 2 станціях радіоелектронної боротьби, 5 засобах ППО, 1 зенітно-ракетному комплексу "Бук - М1" та радіолокаційному комплексу контрбатарейної боротьби 1Л 219 "Зоопарк".

Як повідомляв Укрінформ, загальні бойові втрати російської армії в Україні з 24 лютого 2022 року становлять близько 430 тисяч 740 загарбників.

Фото: Scott Peterson/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-