В Україні зафіксували близько 50 випадків застосування Росією ракет КНДР - прокуратура

В Україні зафіксували близько 50 випадків застосування Росією ракет КНДР - прокуратура

Укрінформ
В Україні зафіксовано близько 50 випадків застосування Росією північнокорейських ракет, один офіційно підтверджений експертами випадок - удар по Харкову 2 січня.

Про це повідомив на пресконференції керівник Харківської обласної прокуратури Олександр Фільчаков, передає кореспондент Укрінформу.

“В нашому регіоні офіційно зафіксовано один випадок застосування Російською Федерацією північнокорейської ракети KN-23, або Hwasong 11 їх ще називають. Ми отримали відповідні висновки і національних, і міжнародних експертів, які підтвердили, що 2 січня така ракета влучила поблизу будинку №1 на пр. Незалежності. Крім того, в нас є ще два випадки, де наші військові спеціалісти кажуть про застосування таких ракет, зокрема 7 лютого по Слобідському району. Ми очікуємо результати експертизи, після якої зможемо це точно підтвердити. Загалом на території України зафіксовано близько 50 випадків, коли РФ застосувала північнокорейські ракети”, - сказав Фільчаков.

Читайте також: Росія відновлює постачання зброї з Північної Кореї морем - ЗМІ

Він додав, що такими ракетами били по 6 регіонах.

“Вони низької якості, метал дуже низької якості. Ракета має недосконалу систему управління. Дальність польоту становить близько 700 км, набагато більше, ніж у “Іскандера” - 250 км. Є багато випадків, коли ця ракета вибухає у повітрі”, - зазначив Фільчаков.

Як повідомлялося, у Харкові досліджували вцілілу хвостову частину ракети, яку РФ могла отримати з КНДР: візуально вона схожа на “Іскандер”, однак є деякі технічні відмінності.

За даними начальника Слідчого управління ГУ Нацполіції в Харківській області Сергія Болвінова, українські експерти навчилися ідентифікувати північнокорейські ракети, вибухотехніки мають відповідні методичні рекомендації та базу уламків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-