Атаки дронів по російських НПЗ розчищають небо для українських літаків - експерт

Атаки дронів по російських НПЗ розчищають небо для українських літаків - експерт

Укрінформ
Нижньогородський НПЗ, "Новатек" в Усть-Лузі Ленінградської області, Туапсинський НПЗ, "Лукойл-НОРСІ" й тепер Рязанський НПЗ - атаковані вночі нафтопереробні заводи входять у п'ятірку найбільших російських заводів. Це створює росіянам проблеми і змушує їх розпорошувати свою ППО.

Таку думку в ефірі Українського Радіо оприлюднив оглядач Defense Express Іван Киричевський.

"Не можна сказати, що влучання одного безпілотника по якомусь важливому НПЗ – це стратегічний результат, який обов'язково має залишити їх (росіян - ред.) без пального. Але тут саме той момент, коли росіянам просто треба створювати хоч якісь проблеми, навіть якщо це не дає дуже швидких результатів. Тому що, судячи з того, як зараз російська економіка функціонує, їм простіше фермерів чи інші категорії населення залишити без пального, а російським окупантам на фронті це пальне привезти. І навіть якщо їм у принципі виб'ють усі можливості з виробництва пального, то їм можуть підставити плече іранські НПЗ", - зазначив експерт.

Водночас, на думку Киричевського, чим більше росіянам доведеться витягувати засоби протиповітряної оборони на свою територію, тим "чистішим ставатиме небо поблизу лінії фронту для наших літаків, в тому числі F-16, які мають прийти. Тобто не треба сподіватися, що в них тепер все: нафтопереробка ляже, і грошей на війну не буде. Тут просто треба очікувати, як росіяни будуть відтягувати засоби ППО вглиб своєї території, щоб нам розчистити небо".

Читайте також: Нафтопереробні потужності РФ скоротилися після атак українських дронів - британська розвідка

Як повідомлялося, 13 березня вночі СБУ атакувала дронами нафтопереробні заводи в Рязані, в Кстово (Нижньогородська область) та Кіришах (Ленінградська область).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-