Військова: Росія - як карткова піраміда, її можуть чекати «чорні лебеді»

Військова: Росія - як карткова піраміда, її можуть чекати «чорні лебеді»

Відео
Укрінформ
На державу-агресора можуть чекати непередбачувані події, які змінять перебіг війни, а щоб ментально повернути тимчасово окуповані території потрібна лише воля української держави.

Таку думку в черговому випуску проєкту «Станція Краматорськ» висловила бойова медикиня, морська піхотинка й поетеса Ярина Чорногуз.

За її словами, ситуація в Росії потенційно сприяє неочікуваним подіям, які відповідно змінять перебіг війни.

«Математика не на нашому боці – російська армія є більша. Але ніхто не застрахований від «чорних лебедів» (непередбачуваних подій – ред.). Путінська держава, яку він збудував за 20 років, – це насправді карткова піраміда. В один момент, якщо витягти одну карту, вона посиплеться. Коли держава несвободи живе на страху – це сприятливий ґрунт для «чорних лебедів»», - вважає Чорногуз.

Читайте також: Жінок слід призивати і створювати з них бойові підрозділи - морська піхотинка

Коли ж повертатимуть тимчасово окуповані території, то важливою є воля української держави, а не думка місцевого населення, яке перебувало під впливом ворожої пропаганди, переконана Чорногуз.

«Питання не в тому, чи вони (населення ТОТ – ред.) цього хочуть, а в тому, чи є в нас ресурс, аби здійснити волю, що це наші території. Якщо ми збудуємо такий ресурс, то люди, які повелися на байки російської пропаганди, зрозуміють волю нашої Конституції й суверенітету. Питання у методах, політичній волі і як добре це організовано. І я бачу, як у нашої держави є певні стратегії реінтеграції тимчасово окупованих територій», - зазначила вона.

З 2021 року Чорногуз є морською піхотинкою, до цього служила за контрактом і була волонтеркою батальйону «Госпітальєри». Брала участь у боях за Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Попасну та Бахмут.

Ярина Чорногуз є авторкою двох поетичних збірок. За книгу поезій «[dasein: оборона присутності]» її удостоєно Шевченківської премії.

Проєкт «Станція Краматорськ» – це серія інтервʼю з військовими. Головна мета проєкту – через відверту розмову показати особисту життєву історію героя, а також дати відповіді на основні фейкові російські ІПСО на тему армії та війни в Україні.

Ведучі програми Костянтин та Влада Ліберови – документальні фотографи, які фіксують події в Україні з перших днів повномасштабного вторгнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-