Німеччина підготувала вже понад 12 тисяч українських військових у рамках навчальної Місії ЄС

Німеччина підготувала вже понад 12 тисяч українських військових у рамках навчальної Місії ЄС

Відео
Укрінформ
У рамках Місії ЄС з надання військової допомоги Україні (EUMAM) вже понад 12 тисяч українських військовослужбовців пройшли військову підготовку від Федерального міністерства оборони Німеччини.

Про це повідомило Міністерство закордонних справ України в соцмережі X, передає Укрінформ.

«Понад 12 000 українських солдатів вже пройшли військову підготовку від Федерального міністерства оборони Німеччини в рамках навчальної місії EUMAM. Серед них захисники, які працюють над німецькими зенітними танками Gepard. Дякуємо за життєву підтримку у важку хвилину», – зазначило відомство.

Читайте також: Британія від початку війни допомогла підготувати 60 тисяч українських військових

Як повідомляв Укрінформ, до організації заходів підготовки військовослужбовців ЗСУ за кордоном залучена коаліція партнерів, яка налічує станом на сьогодні 34 держави. Це – Сполучені Штати Америки, Велика Британія, більшість країн Європейського Союзу, Канада, Норвегія, Австралія, Косово, Північна Македонія, Грузія, Молдова та Албанія. На території цих країн з початку широкомасштабного вторгнення підготовлено близько 170 штабів та підрозділів різних рівнів з-поміж новостворених бригад.

Читайте також: Коаліція з 32 країн підготувала вже понад 100 тисяч українських військових - Генштаб

До складу Місії Європейського Союзу з військової допомоги Україні (EUMAM) не входять Угорщина, Австрія, Хорватія, але їхні інструктори також беруть участь у підготовці.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-