Ворог здійснив невдалий штурм на лівобережжі Дніпра та відійшов - ОК «Південь»

Ворог здійснив невдалий штурм на лівобережжі Дніпра та відійшов - ОК «Південь»

Укрінформ
Протягом минулої доби російські окупаційні війська здійснили невдалий штурм на лівобережжі Дніпра на Херсонщині. Зазнавши втрат, ворог відійшов на вихідні позиції.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє пресслужба командування ОК «Південь».

«В операційній зоні Сил оборони півдня триває контрбатарейна боротьба. Ворог не полишає намірів вибити наші підрозділи із зайнятих позицій на лівобережжі Дніпра. Протягом минулої доби наважився на 1 невдалий штурм. Зазнавши втрат, відійшов на вихідні позиції», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, окупанти продовжують активно вести аеророзвідку, тероризували артилерійськими обстрілами населені пункти правобережжя, застосовували ударні дрони різних модифікацій з уражаючими елементами. Сили оборони продовжують утримувати зайняті позиції та здійснюють заходи з розширення плацдарму.

Крім того, за інформацією пресслужби, протягом бойової доби ворог, не припиняючи терор населення прифронтових територій Херсонщини, застосував 42 FPV-дрони, 9 ударних БПЛА «Ланцет» та скинув з БПЛА різних модифікацій 37 осколкових боєприпасів. Унаслідок застосування розривних боєприпасів у Зміївці поранено цивільну особу, у Дудчанах пошкоджено приватний автомобіль, також ще один цивільний, який був поранений напередодні, звернувся до медичного закладу по допомогу.

Читайте також: ППО вночі знищила 17 з 22 дронів-камікадзе

Крім того, російські війська чотири рази вдарили з артилерії по Херсону, два рази - по Станіславу. Під ворожими обстрілами опинилися Республіканець, Велетенське, Тягинка, Іванівка, Кринки, Качкарівка, Одрадокам’янка, Дніпровське, Понятівка, Берислав, Тягинка, Львове, Крупиця, Зимівник, Іванівка та Червоний Маяк на Херсонщині, місто Очаків та акваторія Очаківської громади на Миколаївщині. Внаслідок злочинних дій ворога під час артилерійських обстрілів одна цивільна особа загинула. Пошкоджено приватні будинки, господарчі споруди та цивільні автомобілі.

Як повідомляв Укрінформ, на село Кринки, розташоване на лівому березі Дніпра на Херсонщині, ворог потужно тисне вогнем, наразі в населеному пункті немає жодної вцілілої будівлі. Однак, попри постійні бойові дії та спроби ворога вибити українські підрозділи, захисникам вдається утримувати позиції.

ЗСУ восени 2022 року визволили правобережну частину Херсонської області, зокрема місто Херсон. Частина області, розташована на лівому березі Дніпра, тимчасово захоплена російськими військами.

Фото: ОК «Південь» / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-