Шольц знову заявив, що не погодиться передати ракети Taurus Україні

Шольц знову заявив, що не погодиться передати ракети Taurus Україні

Укрінформ
Канцлер ФРН заявив, що не хоче створювати марних очікувань щодо ракет Taurus, тому чітко й конкретно підтверджує свою незгоду з можливістю передачі Україні цього виду озброєнь.

Про це Олаф Шольц сказав під час спільної з малайзійським колегою Анваром Ібрагімом пресконференції у Берліні, передає кореспондент Укрінформу.

«Щодо однієї системи озброєнь, з огляду на ефективність і спосіб застосування, вважаю, що її не можна використовувати безконтрольно, але участь німецьких військових не є виправданою, навіть з-поза меж України», - заявив глава уряду ФРН.

Тому, за словами канцлера, його чітка позиція в цьому питанні полягає в тому, що застосування цих ракет є «не виправданим».

Читайте також: Прем'єр Баварії закликав уряд ФРН надати Україні ракети Taurus

«Це моє завдання як канцлера, як глави уряду, висловлюватися точно і не створювати жодних оманливих очікувань. І мої відповіді, відповідно, є чіткими», - сказав Шольц.

Він повторив, що Німеччина, безумовно, є країною, яка найбільше підтримує Україну – фінансово, а також постачаннями зброї.

«Загалом попередні й обіцяні поставки сягають 28 мільярдів євро або 30 мільярдів доларів. Це значна сума. Ми мобілізували все, щоб Україна отримала від нас необхідну підтримку – боєприпаси, артилерію, танки, протиповітряну оборону різних типів», - заявив канцлер. Він назвав цю допомогу високоефективною, надійною і постійною, яку Україна дуже цінує.

Читайте також: Столтенберг - про постачання ракет Taurus: Німеччина робить дуже багато для підтримки України

Показово, що Шольц дуже рідко згадує назву ракети - Taurus. Цього разу він знову жодного разу не вимовив це слово.

Як повідомлялося, у перехопленій російськими спецслужбами розмові офіцерів Люфтваффе обговорювалась можливість застосування ракет Taurus по «мосту» таким чином, аби програмування можна було виконувати не з території України.

У понеділок факт цього прослуховування обговорювався у двох профільних комітетах Бундестагу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-