Сили Оборони розширюють плацдарм на лівобережжі Дніпра

Сили Оборони розширюють плацдарм на лівобережжі Дніпра

Укрінформ
Сили Оборони продовжують утримувати позиції на лівобережжі Дніпра та здійснюють заходи щодо розширення плацдарму.

Як передає Укрінформ, про це Оперативне командування “Південь” повідомляє у Фейсбуці.

“В операційній зоні Сил оборони півдня триває контрбатарейна боротьба. У ворога залишається головна мета – вибити наші підрозділи із зайнятих позицій на лівобережжі Дніпра. Після дводенної тиші без штурмів, зібравши мінімальні сили, спромігся на 4 штурмові атаки. Зазнавши безповоротних та санітарних втрат, відійшов на свої вихідні позиції”, - ідеться у повідомленні.

Як зазначається, українські воїни продовжують утримувати зайняті позиції та здійснюють заходи щодо розширення плацдарму.

Водночас російські загарбники тримають темп активної аеророзвідки, тиснуть артилерійськими обстрілами, застосовують велику кількість ударних дронів різних модифікацій з уражаючими елементами.

Протягом доби ворог не припиняв терор мирного населення прифронтових територій Херсонщини та територію Очаківської громади на Миколаївщині: зафіксовано 64 FPV-дрони, 19 ударних БПЛА типу "Ланцет" та 25 скидів 45 осколкових боєприпасів з БПЛА різних модифікацій.

В результаті ворожого скиду осколкового боєприпасу в Антонівці на Херсонщині поранено цивільну особу та пошкоджено приватний автомобіль.

Читайте також: Росіяни провалили «план до виборів Путіна» у районі Вербового і Роботиного - Сили оборони

Зафіксовано 4 артилерійських обстріли по Херсону та двічі по Тягинці і Монастирському.

Також артилерійським вогнем ворог вкривав Чорнобаївку, Веселе, Комишани, Золоту Балку, Тягинку, Садове, Дмитрівку, Олександрівку, Гаврилівку, Іванівку Херсонської області, акваторію Очаківської та територію Куцурубської громад.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року ліквідували вже близько 424 980 російських загарбників.

Фото: Madeleine Kelly 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-