В ОК «Південь» розповіли, чому важливо розширювати плацдарм на лівобережжі Херсонщини

В ОК «Південь» розповіли, чому важливо розширювати плацдарм на лівобережжі Херсонщини

Укрінформ
Присутність Сил оборони на лівобережжі Херсонщини позбавляє війська РФ перспектив просування на правий берег.

Про це сказала керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону "Єдині новини", відповідаючи на питання про важливість розширення плацдарму на лівобережжі, передає Укрінформ.

"Важливо розширювати плацдарм, щоб, зокрема, напередодні виборів, які імітує Росія на цих територіях, був найважливіший сигнал присутності наших військ на лівому березі, розуміння на ТОТ, що вони не покинуті, і перспектива просування Сил оборони є. Вона складна, вона може бути відтермінована в часі, але вона є. І це навіть демонструють самі вороги, коли потужно починають мінувати площі, які розділяють наш плацдарм і їхні позиції, усвідомлюючи, що цими маршрутами ми будемо рухатися. Наша присутність на лівому березі позбавляє ворога перспектив просування на правий берег, тому що там надійно укріплено", - зазначила Гуменюк.

Вона не сказала, наскільки розширено плацдарм, щоб не нашкодити бійцям Сил оборони. "Це лінія фронту, яка дуже гнучка, і на деяких ділянках вона змінюється несподівано для ворога, і саме тому вони втрачають особовий склад під час штурмових дій", - підкреслила керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь".

Читайте також: Загарбники максимально тиснуть на жителів ТОТ Херсонщини напередодні «виборів» - Гуменюк

Гуменюк також розповіла, що на даний момент не спостерігається критичного збільшення ворожого угруповання або додаткових ресурсів на лівому березі Дніпра Херсонщини, але є постійні маневри, бо у ворога великі втрати не тільки в особовому складі, але й іміджеві. "Ті, хто змогли повернутися зі штурмових дій, розповідають про безперспективність проведення повторних дій, і через це дуже складно сформувати новий штурмовий підрозділ, тому вони змушені підтягувати з більш глибоких тилів підрозділи, які не обізнані в ситуації", - зазначила вона.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони продовжують розширювати плацдарм на лівобережжі Дніпра. Українські захисники мужньо утримують зайняті позиції, поступово та методично проводять заходи з укріплення та розширення плацдарму. Водночас окупанти здійснюють аеророзвідку, тиснуть артилерійськими обстрілами, застосовують велику кількість ударних дронів різних типів.

Фото: Scott Peterson/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-