Президент подякував строковикам, які підписали контракт на службу

Президент подякував строковикам, які підписали контракт на службу

Укрінформ
Частина строковиків, які були призвані на військову службу до початку повномасштабної війни і підлягають звільненню у запас з квітня, підписала контракт на службу в Силах оборони.

Про це Президент Володимир Зеленський повідомив у відеозверненні, передає Укрінформ.

«Сьогодні ж є указ про звільнення в запас строковиків – тих, хто був призваний на військову службу ще до початку повномасштабного вторгнення. Зараз на прохання військового командування потрібно кілька тижнів на підготовчі процедури – на заміну людей з погляду оборонних завдань, і з квітня строковики будуть відправлені в запас. Знаю, що частина з них підписала контракт щодо служби в Силах оборони. Я вдячний кожному», - сказав Зеленський.

Відео: ОП

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський підписав указ про звільнення в запас військовослужбовців строкової військової служби.

Читайте також: Комітет Ради схвалив звільнення низки категорій осіб від призову під час мобілізації

Згідно з ним, буде звільнено у квітні – травні 2024 року в запас зі Збройних сил України, Державної спеціальної служби транспорту, інших військових формувань військовослужбовців, строк служби яких закінчився під час дії воєнного стану, запровадженого 24 лютого 2022 року, та військову службу яких продовжено понад встановлені строки відповідно до частини дев'ятої статті 23 Закону "Про військовий обов'язок і військову службу".

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-