Росіяни готові ризикувати літаками, намагаючись повторити ефект при захопленні Авдіївки - ISW

Росіяни готові ризикувати літаками, намагаючись повторити ефект при захопленні Авдіївки - ISW

Укрінформ
Російські літаки продовжують завдавати відносно велику кількість авіаударів по Україні, незважаючи на повідомлення українських офіційних осіб про збиття кількох бомбардувальників протягом останніх тижнів.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики кажуть, що російські війська використовували удари керованих авіабомб для тактичного ефекту при захопленні Авдіївки в середині лютого і, ймовірно, намагаються повторити такий ефект для підтримки наступальних операцій, що тривають на інших ділянках фронту.

Вони посилаються на повідомлення видання Forbes від 4 березня про те, що російські літаки Су-34 та Су-35 здійснюють по 100 і більше вильотів на день для здійснення бомбових ударів по українських позиціях на відстані близько 40 кілометрів.

Газета New York Times 5 березня повідомила, що російська тактика змінюється в бік інтенсивності операцій у повітряному просторі та що «більш агресивна» повітряна підтримка російських військ на лінії фронту допомогла росіянам останнім часом просунутися вперед на сході України.

«Ці дані свідчать про те, що російські ВПС підтримують високий темп повітряних операцій в Україні і, можливо, готові миритися з ризиками для літаків, імовірно тому, що російське командування вирішило, що позитивні ефекти від таких повітряних операцій переважають витрати, пов'язані з виконанням таких місій», - йдеться у звіті.

Читайте також: Армія РФ після втрати літаків активізувала безпілотну розвідку - речниця ОК «Південь»

Як повідомляв Укрінформ, на Таврійському напрямку російська піхота в сухопутному наступі вже має меншу підтримку з повітря.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-