Після «сушкопаду» кількість російських авіаударів скоротилась удвічі - військові

Після «сушкопаду» кількість російських авіаударів скоротилась удвічі - військові

Укрінформ
На Таврійському напрямку російська піхота в сухопутному наступі вже має меншу підтримку з повітря.

Про це сказав речник Оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Дмитро Лиховій в ефірі телеканалу "Еспресо", передає Укрінформ.

"Якщо подивитися на статистику авіаударів, то вже можна стверджувати, що в результаті "сушкопаду", коли наші Повітряні сили засобами ППО вибивають російські літаки, насамперед Су-34, за лінією розмежування на території, яку контролює противник, то завдяки цьому кількість авіаударів з боку росіян за останні два-три тижні скоротилися удвічі", - наголосив Лиховій.

За словами речника, в середині лютого ворог завдавав 50-70 авіаударів за добу, наразі йдеться про 15-20 авіаударів за останні кілька діб.

Читайте також: Росія намагатиметься розконсервувати літаки А-50, щоб замінити знищені ЗСУ - Ігнат

"Це означає, що росіяни менше використовують керованих авіабомб, а це значить, що їхня піхота в сухопутному наступі має меншу підтримку з повітря. Тобто результативність російських штурмових дій вже менша", - зауважив Лиховій.

Як повідомлялося, у лютому 2024 року Сили оборони України знищили 13 російських військових літаків. Десять Су-34, два Су-35 та один А-50.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-