У США ексвійськового судитимуть за передачу секретів про війну в Україні через сайт знайомств

У США ексвійськового судитимуть за передачу секретів про війну в Україні через сайт знайомств

Укрінформ
Підполковник у відставці, нині цивільний службовець ВПС США, дістав обвинувачення в поширенні на іноземному сайті знайомств секретної інформації, пов’язаної з війною РФ проти України.

Про це повідомляє The Hill, передає Укрінформ.

«В обвинувальному акті стверджується, що 63-річний Девід Франклін Слейтер передав невідомій співучасниці інформацію оборонного характеру про війну в Україні через іноземну онлайн-платформу знайомств, а також електронною поштою», - зазначається в повідомленні.

Чоловіка заарештували в суботу за обвинуваченням у змові з метою передачі секретної інформації. Судове слухання у справі заплановане на вівторок.

В обвинувальному акті зазначено, що Слейтер був цивільним службовцем Стратегічного командування США, розташованого в окрузі Небраска. Він відвідував брифінги про війну, які проходили під грифом «цілком таємно». Підозрюваний пішов у відставку в чині підполковника армії у грудні 2020 року та кілька років працював у секретному відділі Стратегічного командування США. Останнім часом він працював як цивільний службовець у ВПС.

Читайте також: Підозрюваний у витоку секретних документів Пентагону визнав себе винним

Прокуратура стверджує, що попри підписку про нерозголошення секретної інформації Слейтер передавав дані жінці, яка проживала в Україні, в період з лютого до квітня 2022 року.

У судових документах зазначається, що у повідомленнях, якими вони обмінювалися на платформі жінка нібито називала Слейтера «любим секретним інформатором», а також «таємним агентом». Також вона подякувала йому за цінну інформацію, яка включала дані розвідки про військові цілі та російські військові можливості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-