Бізнес і ринок в Україні готові виробляти понад мільйон дронів - Шмигаль

Бізнес і ринок в Україні готові виробляти понад мільйон дронів - Шмигаль

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський ставив завдання - 1 млн дронів, а бізнес і ринок в Україні уже готові виробляти більше як мільйон.

Про це сказав Прем’єр-міністр Денис Шмигаль на щорічній пресконференції за підсумками чотирьох років роботи уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У 2024 році ми зробили доволі значні кроки щодо посилення власного виробництва озброєння. Президент ставив завдання 1 млн дронів. Ми розуміємо, що бізнес і ринок в Україні уже готові виробляти більше як мільйон дронів. Ми, звичайно, будемо викуповувати все, що зможе зробити наш бізнес, для того, щоб передавати це нашим Силам оборони. Виділені додаткові кошти бюджетні. Ми виділили близько 40 млрд грн на організацію виробництва, більше 40 млрд виділено на закупівлю дронів і будемо продовжувати виділяти ці кошти", – зазначив Шмигаль.

За його словами, зараз доволі значні кошти уряд виділяє для закупівель озброєння саме в українських виробників. "Завдання стоїть 50% коштів, які виділяються на закупівлю озброєння і військової техніки, використовувати власне на закупівлю в українських виробників", – підкреслив прем'єр.

Читайте також: Кулеба після нічної атаки дронами закликав Європу швидше інвестувати у виробництво зброї

Він зауважив, що сфера виробництва озброєння і військової техніки, сфера безпеки є ключовою галуззю, яка дасть нам потужний вплив на ВВП і стабільність та самостійність, якої чекають від нас і партнери.

Крім цього, увагу буде приділено виробництву і закупівлі РЕБів, бо вони, за словами Шмигаля, стають одним із ключових елементів захисту нашого повітряного простору і наших міст.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів у 2023 році виділив 40 млрд грн для інвестування в українське виробництво безпілотників.

Фото: Телеграм Дениса Шмигаля

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-