«Не вистачає розвідданих»: Гуменюк розповіла, навіщо ворог використовує ракети Х-31П

«Не вистачає розвідданих»: Гуменюк розповіла, навіщо ворог використовує ракети Х-31П

Укрінформ
Використовуючи радіолокаційні ракети, серед яких і ракета Х-31П, ворог проводить розвідувальні дії з пошуку систем ППО чи радіолокаційних станцій.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" повідомила керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк.

"Зазвичай активність радіолокаційних ракет спостерігається тоді, коли у ворога не вистачає розвідданих. Таким чином, ми бачимо, що після втрати літака А50 ворог певним чином активізувався з цими ракетами, намагаючись розвідкою перевірити різні напрямки. Не маючи змоги на півдні зараз наближатися до наших територій для пуску керованих авіабомб, ворог застосовує ракети", - розповіла Гуменюк.

Вона зазначила, що 3 березня ворог використав таким чином ракету Х-31П, яка по дорозі втратила бойову спроможність.

Читайте також: Ворог тримає у Чорному та Азовському морях два кораблі, ракетоносіїв немає

"Ракета Х-31П - це протилокаційна ракета, яка спрямована на пошуки систем ППО, радіолокаційних станцій. Саме така ракета свого часу влучила в іноземне судно, яке заходило в порт. Там теж є радіолокаційна система, і відповідно ракета втрапила у свою ж пастку. 3 березня ворог використав цю ракету, він намагався перевірити українську систему ППО, її готовність, аби знайти і знищити її. Коли ракета не знайшла відповідної цілі, вона втратила бойову спроможність", - повідомила Гуменюк.

Вона розповіла, що українські війська застосовують різні способи протидії ворожим ракетам.

Але, за словами Гуменюк, ворог продовжує точкові ракетні удари з використанням різних видів зброї. За минулу добу на півдні України, зауважила вона, крім такого перевіряння української системи ППО, ворог застосував і балістичну зброю по Миколаївщині.

"На щастя, це був удар по відкритій території, і суттєвих руйнувань та постраждалих немає. Але сам факт, що з Криму застосовується балістика і б'є вона вона по тих територіях, які не належать безпосередньо до прифронтових, а вже глибше і далі, це намір ворога тримати під терором і тиском українську територію", - сказала Гуменюк.

Як повідомляв Укрінформ, 3 березня російські війська завдали по Одещині удар ракетою Х-31П з акваторії Чорного моря, проте ракета по дорозі втратила бойову спроможність.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-