Росія готова ризикувати авіацією задля просування на Авдіївському напрямку - ISW

Росія готова ризикувати авіацією задля просування на Авдіївському напрямку - ISW

Укрінформ
Російські війська для досягнення тактичних переваг на Авдіївському напрямку готові ризикувати подальшими втратами авіації.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW), передає Укрінформ.

Як зазначається, Збройні сили України від 17 лютого збили 15 російських літаків.

«Попередні втрати літаків спонукали російські війська тимчасово зменшити авіаційну активність по всій території України, але збільшення втрат російської авіації за останні тижні ще не змусило російські війська суттєво зменшити активність тактичної авіації», - вважають аналітики.

За оцінками ISW, російські війська тимчасово встановили обмежену і локальну перевагу в повітрі перед захопленням Авдіївки.

«Російські війська, ймовірно, намагаються відновити цю обмежену і локальну перевагу в повітрі, щоб сприяти тактичному просуванню російських військ на Авдіївському напрямку, і вирішили, що продовження наступальних операцій за підтримки авіації переважає ризик втрати більшої кількості літаків», - йдеться у звіті.

За оцінками ISW, втрата 15 літаків і, можливо, кількох висококваліфікованих пілотів протягом двох тижнів не є незначною для російської армії, яка, ймовірно, має близько 300 різних винищувачів "Сухой".

Читайте також: У Повітряних силах розповіли, що сприяє знищенню ворожих літаків на далеких підступах

Як повідомляв Укрінформ, Повітряні сили ЗСУ 2 березня збили російський винищувач-бомбардувальник Су-34.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-